måndag, december 03, 2007

Glad måndag + litet allvar

Fortsätter att träna magmusklerna med hjälp av skratt och den här insändaren ur Ludvika Tidning.

Allvaret kommer dock tillbaka när jag inser att min förkärlek för jul-el måste bidra till en uppvärmning av jorden på minst sisådär en sex grader. Varför kan inte tillverkarna av ljusslingor förse dem med knäppkontakter förresten? Nu måste man ju gå dubbelvikt och rycka ut alla sladdar ur väggurtagen om man vill släcka dem på natten eller när man går ut. Man får för klimatets skull hoppas att inte alla är som den här killen. Själv önskar jag mig varken saker med sladd eller flygresor. Det duger gott med en veckas segling i söderhavet:-)

Nu ska jag i alla fall bidra till min egen uppvärmning och jordens nedkylning genom att gå till jobbet.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Lennart Nilsson sa...

Jag undrar mest vad han hade mot Tekniska kontoret... :-)

Johanna Graf sa...

Hi, hi, men man kan ju vara glad att det ens finns något Tekniskt kontor. I Solna är det inte en ondskefull MC-hamburgerbar som raderat ut Teknsiak kontoret, utan en privatiseringsiver som lett till att vår gatu-, mark- och fastighetsservice nu blivit sisådär 25-40 miljoner dyrare över en avtalsperiod.

Lennart Nilsson sa...

Jag vet inte om det är så illa. I Nacka har vi kvar kommunal teknisk produktion, s.k. quick fix, som bl.a. ägnar sig åt att hugga ner skogar, spränga bort berg och förstöra en massa natur, utan politiska beslut och emellanåt utan nödvändiga tillstånd. Nu kräver de dessutom att alla gångstigar i kommunen, tom. de som går i naturreservat ska vara möjliga att snöröja med deras befintliga maskinpark (dvs. asfalteras och göras 3,5 m breda). Hade de inte funnits hade vi kunnat handla upp tjänsten av en privat entreprenör som har lämpliga fordon...