fredag, december 21, 2007

Härifrån kan det bara gå uppåt

Om Alliansens obrutna framgångssvit skriver suveräna satirbloggen Badlands Hyena. Och inlägget är så klockrent, så knivskarpt och roligt att jag tappar allt självförtroende och ödmjukt bugande lägger ut länken dit istället. Och för att ni nu inte ska tänka "Ja, ja, det är säkert bra men jag orkar inte klicka vidare", så gör jag det enkelt för er och klipper in det gottaste i texten här också:

"Oppositionen leder nu över Alliansen med över 20 procentenheter, rapporterar DN, som refererar decembermätningen från Sentio Research. Skillnaden är närmare bestämt 23,8 och kd ligger precis på gränsen att åka ur riksdagen med 4,0 %.

“Äntligen! Härifrån kan det bara gå uppåt.” för att citera Der “Bagdad Bob” Gud mundson när han kommenterade den förra opinionsundersökningen.

Sant. När vi 2010 ser tillbaka efter Alliansens valseger mot det mörka året 2007 kommer vi att undra om folk var GALNA!? Varför förstod de inte att regeringens politik är den bästa? Det är ju Alliansen, inte högkonjunkturen, som skapat en mängd jobb.

Visserligen är det bara 1.000 av beräknade 45.000 som hittills varit intresserade av hushållsnära tjänster, enligt SvD och HD. Och visserligen får bara var tionde person med nystartsjobb fortsatt anställning (ca. 1.300 stycken), enligt Studio Ett i P1 och SVT, och Alliansfritt Sverige kommenterar.

Så man kan ju undra om folk är GALNA!? Förstår de inte att de här åtgärderna SKA fungera?

Mats Wiklund har i DN fått en snilléblixt och förstår i ett förklarande ljus orsaken till regeringens impopularitet. Det beror inte bara på frånvaron av “en berättelse”, en saga om ni så vill, utan även på att Reinfeldt ger ett osäkert intryck.

Sant. Svenne Banan bryr sig inte om praktiska konsekvenser för sitt eget eller sina närmastes liv. Han vill ha en saga. Han vill ha en statsminister som ger ett ledigt intryck.

Bara Reinfeldt fortsätter att klämma åt dem som har det svårast och hjälper dem som har det lättast, samtidigt som han slår på den gamla charmörblicken, ler och berättar några sagor så kommer opinionssiffrorna att stiga för Alliansen."

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

I en stor familj med gäster från hela landet hör jag personliga erfarenheter av hur det blivit när privata företag tagit över omsorg och sjukvård. Människan som anställd och vårdbehövande har inte varit viktigast utan effektiviteten och vinsten. Det har inneburit att sjuksköterskor och vårdbiträden som röstat borgerligt inte gör det längre. Dogmatismen har gått för långt och solidarisk omsorg kan man inte stava till.

Johanna Graf sa...

Det är lustigt att du nämner ordet solidaritet, för jag har också funderat på vad det ordet betyder för hårdföra högermän. En gång mötte jag en pappa med barnvagn när vi hade torgmöte. Han sprang surt förbi och sa: Ni sossar vill ju höja skatten, jag bryr mig om den här och den här. Sedan klappade han på plånboken i innerficka och gjorde en gest mot barnet i vagnen.
- Men, sa jag, om en massa andra människors barn måt dåligt, så hjälper det ju inte hur bra ditt eget barn och din egen plånbok mår. vad gör du när de andra barnen i klassen stökar och mobbar eller när din bil blir stulen av ungdomar från förorten?

Det här var nu snart 15 år sedan. Idag hade jag inte kunnat prata om solidaritet som ekonomisk idé. Idag hade pappan satt sin unge i nån friskola utan blatte- och DAMP-barn och bott i ett gated community.

Calle Fridén sa...

Stackars den killens barn!

Calle Fridén

Lennart Nilsson sa...

Alltså, någon gång kommer det ju att vända för alliansen, med den här takten kommer opinionssiffrorna ligga på noll sommaren 2009, och sen kan det ju bara bli bättre och bättre... eller åtminstone inte sämre...