onsdag, december 19, 2007

Säkrare att umgås med grannen på nätet

(konstverk "Goda grannar"av Elsie Larsson)
På Facebook tipsar Niclas om en artikel på IDG.se om ett nytt sätt att umgås med sina grannar - på nätet! Mycket praktiskt, men slipper se varandra, känna lukten av blommorna i grannens trädgård medan står och småsnackar över staketet. Tanken är ungeför som ett Facebook för det egna kvarteret. Sajten Kvarteret på nätet är målgruppsanpassad till människor från 25 år och uppåt och barnfamiljer ska kunna föra lokala diskussioner och hålla koll på närområdet. Exempel: Grannen lägger ut en bild på sitt barn på sin sida, och om avkomman ser tillräckligt hel och ren ut kan man ju boka in en play date på nätet. När kidsen blir litet större kan de logga in sig mot varandra och spela nåt spel utan att behöva ses, fast de bor vägg i vägg. Så enkelt, luktfritt och hygieniskt.

Vad har hänt med oss människor egentligen? Har alla drabbats av rädsla för vattkoppor? Enda gången jag inte fick träffa grannbarnen var när jag hade denna smittsamma barnsjukdom och bara fick lov att prata genom brevlådan med den jämnåriga granntjejen, som ännu inte smittats. (Naturligtvis blev hela gårdens ungar smittade ändå.)

Men jag tror den här företagsidén kan funka, tyvärr höll jag på att säga. Kul för alla käcka typer som vågar tro på idén "Vi startar en sida för alla som..." ..."och så drar vi in pengar på annonserna!".
Senast igår hörde jag om en sida för alla som flörtat med någon som de inte vågat ta kontakt med. På sidan blickar.se kan de gå in och efterlysa alt kolla om de blivit efterlysta.

Nej, nu ska jag nog ta och maila till grannen och höra om han kan låna ut sin korkskruv.
Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

deeped sa...

Mjäe... Hans Erics idé är snarare att det ska bli enklare och mer självklart att faktiskt träffas IRL genom att skapa ett incitament och en kontaktmöjlighet via nätet. Grundtanken är snarare att bygga en bygemenskap med nätet som hubb.