torsdag, oktober 04, 2007

Rullatorupproret

Pensionärerna i Solna är förbannade. Riktigt jävla arga. På bilden syns ett gäng som brukar gå på Gunnarbo dagverksamhet för äldre i Bagartorp. Där blir man alltid väl mottagen med intressant diskussion, kramar och jättegott fika. Människor som annars skulle riskera att bli sittande hemma ensamma ser verksamheten som en verklig ljusglimt i tillvaron. Föreståndaren heter Gun och driver det helt på frivilligbasis.

Ändå ska Solna nu spara på denna och andra dagverksamheter. Och inte litet heller, 3 av 7 miljoner ska skäras bort. Samtidigt går den moderatledda majoriteten ut med nya skattesänkarplaner. Som en jämförelse kan nämnas att tioöring på skatten är 13 miljoner kronor. I vars och ens plånbok blir det dock bara i snitt 20 spänn i månaden...

Pensionärerna har heller ingen glädje av regeringens "jobbavdrag" trots att de jobbat i hela sitt liv och byggt upp Sverige. Fy, vilken ironi att det moderatstyrda landstinget nu ska dessutom börja pungslå dessa gubbar och gummor upp till 1 200 spänn för de rullatorer och rullstolar de är beroende av för att överhuvudtaget ta sig ut.

I detta sammanhang rekommenderar jag lyssning till denna gamla man, som sjunger så hjärtat vill brista.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, högern kommer att dra öronen åt sig. Det gör de hela tiden. Det var ju inte meningen att nåt skulle bli sämre, bara för att man tog bort resurserna liksom. Så då får man skaka fram stålarna ändå, och alltsomoftast blir det istället dolda saker och funktioner som blir eftersatta. Sånt som inte märks innan de går sönder.
För skattesänkningar ska inte drabba nån. Eller hur?

Johanna Graf sa...

Nej, enligt Svenska Dagbladets ledarsida finns det ju inget samband mellan skatt och välfärd:-)

PB sa...

Välfärd ska finansieras av privata välgörenhetsorganisationer och ge kraftiga skatteavdrag för alla dessa givmilda nolltaxerare!