lördag, oktober 20, 2007

Planpanik

Det är natt och jag sitter på planet på väg hem från London. (Jo, rätt svar på gåtan i bildbloggen var: Taket på British Museum)
Bakom mig sitter en mamma med sin femårige son. De beställer läsk och renklämma. Mamman till sonen: - Vet du vad som är inne i den här smörgåsen? Jultomtens ren!

Jag gömmer huvudet i Aftonbladet. Där står att Leif Pagrotsky ska vara med i ”Let´s Dance”. Jag har dansat med honom en gång. Det var på en partifest, när Göran Persson stod och pratade med mig, då han helt plötsligt sa: Här kommer Paggan, honom måste du dansa med, han är jävligt bra! Jag vet inte om det syftade på hans talanger som dansör eller på hans kvaliteter som kulturminister. Det enda jag kunde tänka på var hur jag skulle hitta tillbaka till mina högklackade, som jag var tvungen att sparka av mig för att det inte skulle se hellöjligt ut.

Fan, vad nojjig man blir när man flyger i mörkret. I tidningen står det att SAS underskattat vikten på sina flygpassagerare med tre kilo och att det är en säkerhetsrisk. Tanten bredvid mig väger betydligt mer än tre kilo över medelvikt. Ungefär 50, bedömer jag utifrån det faktum att jag sitter på ungefär en halv stol istället för en hel. Hetsar upp mig ytterligare av en notis som varnar för att ”en stekspade av vanligt märke” visat sig avge nåt farligt ämne i maten som kan ge cancer. Varför skriver de inte vilket märke det är?!

Gud, vad skönt det ska bli att komma hem.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Vilken hemsk mamma!

Johanna Graf sa...

Ja, snacka om att förstöra ungen för livet!