måndag, oktober 01, 2007

Är det ute att bry sig?

Ser på monsterfilmernas monsterfilm i helgen,The Host lanseras med underiteln"Du är vad den äter". Det tycker jag är hejdlöst kul, men skrattet fastnar i halsen när jag sedan öppnar Aftonbladet och ser rubriken "AMÖBAN ÄTER UPP DIN HJÄRNA"

Sedan läser jag Johan Ehrenbergs ledare i ETC och undrar om det är något annat som äter upp vår hjärna. Någonting mycket farligare än ett filmmonster eller t o m en amöba.

Johan beskriver storstadens mediabild av sossen som det töntigaste som finns. Varje försök att tänka på rättvisa eller solidaritet beskrivs som töntigt, ute. Om det är tidsandan hos den fjärdedel av svenska folket som fått det bättre de senaste åren, då blir Johan rädd, skriver han. Och föreställer sig vad som då anses som "inne".Om man inte är en stolt och demokratisk socialist och en tönt, vad blir man då? En krypande, odemokratisk, nyliberal smarting. Är det den sortens människor som nu befolkar Stockholms gator???


Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Råkade läsa din blogg utan någon anledning. Gillar dina ord och tankar. Du skriver många kärnfulla ord som överenstämmer bra om livet. Har skrivit en kommentar om din replik till PJ Anders Linder där har du mitt stöd.

Jag undrar varför kan du inte bli partiledare för socialdemokraterna? Du har en stark ledarskap med stor personlighet. Sverige behöver dig även om jag är moderat.

Kanske en dag i tiden?

Må så gott,
Oskar Fredrik

Johanna Graf sa...

TACK! Det var banne med det finaste beröm jag fått på år och dag. Och just idag när jag behövde det som bäst. Det kanske finns en gud ändå?

Anonym sa...

Hej Johanna,

Det är roligt att läsa dina ord igen - och hur glad du blev för responsen. Jag tror att det är betydelsefullt för dig ta emot mina ord. Följ din intuition, och känn ditt hjärta. En dag kommer du att bli partiledare, och då kommer jag utan tvekan att stödja din politik. Det blir tufft för moderaterna.

Må så gott,
Oskar Fredrik

PB sa...

"Varje försök att tänka på rättvisa eller solidaritet beskrivs som töntigt, ute."

.................

Helt rätt!! Solidaritet å sånt är mossigt, detta är vad som är inne;

"Rationell egoism är basen för ett liv i enlighet med verkligheten, med den egna lyckan som mål."
Johan Norberg om Ayn Rand FMSFs hemsida
http://www.fmsf.se/index.php?id=67

"Government intervention in medicine is immoral in principle and disastrous in practice. No man has a right to medical care; if he cannot pay for what he needs, then he must depend on voluntary charity."
Ayn Rand Institute
http://www.aynrand.org/site/PageServer?pagename=media_topic_healthcare


Och med Brangelina som posterboy/girl hur kan det bli hetare med egoism?

Lennart Nilsson sa...

Tja, vad sägs om en stolt och demokratisk icke-socialist som tror på rättvisa och solidaritet, men kombinerad med personlig frihet och personligt ansvar.
Sen kan man ju fundera på vad "The Host" har för politiskt budskap...

PB sa...

Socialliberalism är sååå ute..

http://www.baldwinent.com/