tisdag, juni 28, 2011

Den perfekta torsken

Första semesterdagen efter ännu ett fruktlöst fullmäktigemöte om arenan i Solna, där anklagelserna haglade:
(M)ajoriteten: - Fattar ni inte, att har vi väl börjat ge pengar kan vi inte sluta nu. Ni är så negativa, ni sänker arenan!
Oppositionen: - Ånej, det gör ni så bra själva. Vi däremot tror så mycket på projektet att vi vet att det klarar sig även utan skattepengar från Solnaborna.

Företrädarna vid makten ville inte ha någon insyn. De är nu ställda inför rätta. Igår röstade deras efterträdare för att skicka in ännu mer pengar utan insyn i det projektet. De får sin dom av Solnaborna i nästa val.

Så skit i det nu. Här ska sovas.

Vaknar klockan 05.10. Försöker tala om för mig själv att jag får sova Hur Länge Jag Vill, att jag får ligga kvar i sängen hela dan, det finns inte en enda tid att passa.

Tittar ut. Solen strålar. Måste ut, måste passa på att bli Brun. Den lilla brynta ton jag lyckats tillskansa mig under de fina vår exilens måste underhållas, för tänk om det regnar resten av semestern? Den hastigt införskaffade pingstbrännan har ju redan börjat flagna på ryggen. Har man väl beträtt vägen från punk-vit-idealet till sommarfräscht, måste man fortsätta, måste ha mer sol, mera, mera!

Jag är den perfekta torsken. Precis som (m)ajoriteten som när de väl börjat kasta in pengar i ett megalomaniskt bygge, nu måste fortsätta. och fortsätta. Och fortsätta.

Här är Pressmeddelandet: http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Arbetarekommuner/Solna/Nyhet/Majoriteten-drev-igenom-ytterligare-617-miljoner-till-Nationalarenan/

ABC-nytt sände från fullmäktigesammanträdet: http://t.co/qABkki1

E24 skriver om flera av PEAB:s fulaffärer: http://www.e24.se/business/fastighet-och-bygg/peab-pa-djupt-vatten-i-vasteras_2893198.e24

http://intressant.se/intressant

2 kommentarer:

Qurt sa...

Hur kan kommunen skicka in 617 Miljoner i en från början dödsdömd arena ? driftmässigt alltså, den kommer aldrig gå runt. Konkurs under första eller andra året är att vänta.

Dom miljonerna kunde använts till exemplelvis att skänka AIK gamla Råsunda, AIK ger kommunen så mycket i publicitet och ungdomsverksamhet, så det hade vart en mycket bättre affär.

Anonym sa...

Jag har bott i Solna i hela mitt liv men som "gnagare" så bestämde jag mig för att fly skeppet innan det är för sent och bor sedan en kort stund på behörigt avstånd från denna soppa.

Det här kommer att sluta med ekonomisk ruin och då vet ju alla att man skär ner i det kommunala, hur det nu är möjligt?

Vem vill till exempel köpa råsunda skola som redan nu är en sanitär olägenhet?
Man kanske kan sälja stadshuset och hyra en lokal i Bagartorp istället?


Tyvärr skäms jag för att säga att jag tyvärr var med att rösta fram dessa stollar men det misstaget gör jag INTE om.

Kämpa på Johanna!