fredag, juli 15, 2011

Hängmatte-hangups


På semestern fylls hjärnan av nya tankar. Tyvärr inte de där stora, högtflygande tankarna utan bara annorlunda. Istället för byggnadsplaner och budgetsiffror handlar det om:
-Varför lyser en ny nedrans felkod på diskmaskinen precis efter att jag har bytt ut delen som den förra felkoden indikerade bytesbehov av? Har jag kommit åt nåt?
- Varför står det "Ingen service" på den till Telia operatörslåsta telefonen som precis fått ett nytt Telia kontantkort??
- Finns det ingen bra uppfinning som kan hindra sjögräset från att flyta in i just vår vik?
- Vad har egentligen kandagäss för existensberättigande? Varför kan de äta upp sjögräset istället för att bara skita här?
- Var inte bandnamnen bättre förr? Kommer hela tiden ihåg sådana som begravts djupt i minnets mörka vrår, som jag går och småskrattar åt. Förutom de mer kända, som Köttgrottorna (vars medlemmar jag jobbade ihop med på 90-talet), Helikoptern kräx, Tugga Terrier och Coca Carola, så dyker även Olle cyklar omkull, Golvet kallar och Slarvig begravning upp ur minnets dunkla vrår. Kan det vara så att artisterna nuförtiden blivit tråkigare? Jag menar... Kent? The Moniker? Hur kul är det? Annars är det mest för- plus efternamn, d v s soloartister. Är det ett tecken i tiden?

Nej, nu ska jag finslipa min Spotifylista med solnedgångsmusik. Detta är vad jag åstadkommit hitills.
Tips på tillägg emottages tacksamt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , och annat intressant

4 kommentarer:

J-O sa...

... blandade o spretiga tips u.p.a
Almost lover - A Fine Frenzy
Drömmarna - Freddie Wadling
Fix You - Coldplay
Lift Me - Ane Brun + Madrugada
Lazy - Deep Purple
Angel Of Harlem - U2

J-O

Anonym sa...

Apropos bandnamn: Arne Weise & the Nötpåsers. Tror de lirade på Ultrahuset i Handen för länge (några decennier) sedan - bättre namn än musik förvisso...

Johanna Graf sa...

Åh tack, J-O, både för bandnamn och tips till låtlistan! De senare kan komma väl till pass på bryggan ikväll. Det ser ut att bli en sån där dag då man kommer sitta där, solvarma och se solen gå ner över Brännö.

J-O sa...

Att se solen gå ner över Brännö kallar jag livskvalitet. Vi har Vrångö i väster från vårat hus - visserligen inte nästgårds - men fint är det!