söndag, september 05, 2010

Med Solnamosets egna ord

Politik kommuniceras bäst av såna som inte är politiker. Det är bara att tugga i sig. När vi som nött våra rumpor mot sammanträdesstolarna i åratal ska snacka, så hamnar även den mest intressanta diskussion om idéer och visioner snart på excelarks-nivå och blir en röra av teknikaliteter där bara synnerligen väl pålästa adjutanter till Anders Borg och Thomas Östros hänger med. Och orkar bry sig skall tilläggas.

Därför är det så himla befriande att lyssna på Larsa Lindblad, en vanlig ovanlig Solnabo sedan födsel och ohejdad vana, när han talar om vilket samhälle han vill att hans barn ska växa upp i.

HÄR kan du läsa Larsa senaste inlägg "All business is local" där han knåpat ihop ett eget, högst ovetenskapligt, partitest. Och HÄR är hela det tal han höll i Hagalundsparken när jag bestämde mig för att hålla käft och istället lämna över micken till honom. Ett litet utdrag följer här:

Det debatteras alldeles för lite kring vilket samhälle vi vill ha. Partierna kräver varandra på besked i frågor där man hittat en påstått negativ effekt för en eller annan väljargrupp... och plötsligt är idéerna borta, ersatta med sju decimaler och ett vallöfte.
...
Jag skulle gärna se lite mer populism. Populism av det goda slaget som får folk att börja drömma istället för att räkna på "hur mycket får du kvar" i kvällstidningarnas bilagor.

Låt början på all tillväxt bli att erbjuda en bra uppväxt. Låt oss skapa ett Solna där en människas välstånd inte skapas genom att ta från en annan människa. Våga säga solidaritet. Våga säga rättvisa. Våga säga vi kräver. Rösta på Socialdemokraterna den 19 september.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , och annat intressant