onsdag, juni 30, 2010

Farlig midsommar


Det är inte bara mumintrollen som har anledning att frukta midsommaren. Här i södra skärgården är det dock inte teaterspöken, argsinta hemuler eller självlysande parkvakter som hotar utan VILDSVIN !!!
Jo, det är sant. Tre vildsvin har simmat ända från fastlandet och härjar nu på öarna. När alla potatisland är uppkäkade drar de likt ett rusigt rövarband vidare till nästa ö. Fruktan håller nu sommaridyllen i ett järngrepp och gubbarna i jaktlaget ligger skjutberedda dygnet runt. Sommargästerna tipsar varandra om var svinen siktats senast, och skvallret ökar hela tiden på storleken på grisarna. Senaste uppgiften jag hörde var att längden på en av dem uppskattats till 175 cm.Istället för att gå över ön i nattmörkret efter någon av öns frekventa grannfester , körs nu gästerna i båt från den ena bryggan till den andra. Vildsvin kan ju vara rätt... vildsinta, och möter man ett på en smal stig kan de lätt få för sig att gå till anfall. Skulle man ändå bli tvungen att företa en promenad över ön, kan man till exempel utrusta sig med The Pig Stick, som vår engelskättade grannen döpt den till. Känner man sig en aning löjlig när man svajar hem i nattmörkret med den i högsta hugg? Ja. Känner man sig litet tryggare också? Ja!Kan man i och med detta känna sig säker på denna lilla ö, två km lång, med c:a 100 invånare, inga turistattraktioner över huvudtaget, noll affärer eller kiosker och total avsaknad av vägar och motorfordon? Där alla hälsar på alla och ingen låser dörren på kvällen?Nej, naturligtvis råkade jag ut för en överförfriskad man, som sent på midsommardagens kväll klev rakt in i vårt hus med en ölburk i ena handen och en stor hund i den andra, på jakt efter "sin flickvän". Trots att jag försäkrade att någon sådan inte fanns här, och att jag definitivt inte var denna flickvän, och nej, jag välkomnade inte besök kl 22 på kvällen, var han ändå högst ovillig att lämna dörröppningen.

Innan jag hann överväga om jag möjligen behövde greppa "The Pig Stick", hann han dock lomma iväg. Puh, i såna lägen är man inte så kaxig, ensam hemma förutom två mycket små och mycket rädda katter. Kanske är vildsvin ändå att föredra framför fylle-dito?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , och annat intressant

3 kommentarer:

Anonym sa...

Släpp rädslan. Det är inget fel på vildsvinen, ni på ön har bara misslyckats med integrationspolitiken lite grand. Se de invandrade vildsvinen som något som berikar er ö.

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

Vad mysigt det låter det hela och fina foton också men jag föredrar nog vildsvin framför fyllesvin!

Leif sa...

Underbart Anonym...