söndag, juli 04, 2010

Är detta vägen till framtiden?

På väg till en fest i Tanto går jag förbi den här skylten. Blir väldigt sugen på att gå uppför de där trappstegen, men bestämmer mig för att det nog är bäst att låta bli. Man vet ju aldrig vad som väntar. Och det är kanske tur.

Om jag, när jag började blogga den där dimkalla dagen efter valet 2006, hade vetat vad som skulle bli framtidens politik med regeringen Reinfeldt, hade jag nog stoppat huvudet under täcket och vägrat kliva upp igen. Vägen till deras framtid känns inget kul att gå på, trots att jag varken är sjuk eller arbetslös, utan tvärtom hör till höginkomsttatagarna som tjänat på deras politik.

DÅ sade de att deras huvudmål var att bekämpa utanförskapet och kallade en arbetslöshet på 6 procent för "massarbetslöshet". NU säger de att 8,5 procent arbetslöshet är en mycket låg siffra. (Upplysningsvis är arbetslösheten enligt SCB nu uppe i 8,8 procent.) NU är det därför praktiskt att säga att "Näää, det var inte fler jobb som var vårt främsta vallöfte, det var sänkt skatt". För att IDAG ändra sig och ha som vallöfte att INTE sänka skatterna mer!

DÅ lovade de jobb inom fem dagar i sin "jobbgaranti". Hur man nu kan göra det, såvida man inte förespråkar den gamla öststatsmodellen, och trollar bort arbetslösheten genom att ha fem expediter i samma kassa. Men NU säger de att det löftet inte skulle tolkas som ett löfte, utan mer som "ett uttryck för en hög ambitionsnivå". Fy fasen vilken bra idé! Woooohoooo, nu åker vi! "Idag barn, ska jag laga nobelmenyn till middag" Ja, alltså, det ser kanske ut som rester, men jag hade iallafall en hög ambitionsnivå...*

Ja, sanna mina ord, ur led är tiden. Och framtiden, den vet vi med säkerhet ingenting om!*Listan kan göras längre. NU säger de att de ska stoppa bonusar i statliga bolag. DÅ instiftade de dessa bonusar. DÅ sade de att politiker som utreds för brott ska ta time out. NU viftar de bort det. DÅ sade de att sjukhus inte skulle privatiseras. NU verkar det inte vara så noga med det vallöftet längre.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , och annat intressant

5 kommentarer:

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

Du skriver så bra att jag som kommer från vischan undarar om du inte också skriver artiklar eller insändare i rikstäckande media också? Det borde du göra ofta!! Om du tog med foto på dig själv så skulle du säkerligen bli publicerad!

Johanna Graf sa...

Haha, tack, det skulle vara för "dumblondinlooken" då!

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

Du menar "Wow blondinen kan skriva"? Nja jag tänkte att det är lättare att bli publicerad i borgerlig monopol-media med ett vackert ansikte, speciellt om man har ett avvikande budskap.

Anonym sa...

"Under första kvartalet år 2010 var arbetslösheten i Sverige 9,1 procent, det är en ökning jämfört med samma period år 2009 då arbetslösheten var 7,9 procent. Det är dock lägre än genomsnittet inom EU-27. De länder som har lägst arbetslöshet är Nederländerna och Norge."

Nu är den på väg ner efter en av De värsta ekonomiska kriserna i världshistorien. 05 mitt under en högkonjunktur var den uppe över 8%. nu är den på väg ner mot och strax kanske under 8% igen...

Dessutom skall du inte blanda bort korten..
"Tidigare redovisades arbetslösheten i Sverige på ett sätt som gjorde det svårt att jämföra den med andra länder. SCB hade i uppdrag att redovisa arbetslösa inom åldersgruppen 16-64 år, medan man i många andra länder istället tittade på gruppen 15-74 år. En annan skillnad var att man i Sverige valde att inte definiera studerande som aktivt sökte och var beredda att ta ett arbete som arbetslösa. Detta gör man i många andra länder. Denna grupp är relativt stor och båda dessa skäl gjorde att arbetslöshetssiffrorna inte var jämförbara med många andra länder. I maj 2007 fick SCB nya direktiv från regeringen och sedan oktober samma år definierar och redovisar SCB arbetslösheten enligt internationell standard."

Mvh Spiff

GoodBadGirl sa...

Bra skrivet!