måndag, september 24, 2007

Ikväll är det match

Önskar jag fick slippa vårt kommunfullmäktige i Solna ikväll. Jag vill ju gå på matchen! Frågan är bara vilken match som blir mest spännande... AIK-Djurgården på Råsunda eller det röd-gröna mot det blå laget i Sundbyberg?

Det blå laget har skjutit upp mötet så länge de kunnat, men ikväll är det dags för kommunfullmäktige i Sundbyberg. En ny ledare för kommunen ska väljas istället för moderatledaren som avgick efter det interna kaoset, som slutade med att två (m)-ledamöter gjorde en spelarövergång till motståndarlaget.

I snart två månader har det blå laget försökt bli fulltaliga genom diverse förhandlingar om spelarköp, men utan att lyckas. Inför mötet i kväll planerar MUF-klacken en manifestation, som de bjudit in till via Facebook. Gruppen verkar dock inte så stor, bara en promille av Sumpanborna har anslutit sig. Men å andra sidan är ju inte arenan i Sundbyberg så stor den heller. Fullmäktigesalen rymmer bara 170 personer. Men det lär nog räcka till partiklackarna, för flertalet väljer nog istället matchen på Råsunda som rymmer 35 000 åskådare, faktiskt lika många som i hela Sundbyberg!

På den matchen är utgången inte heller lika given. I Sumpan kan det egentligen bara bli oavgjort eller matchvinst på WO. Oavgjort blir det om ärendet bordläggs en vecka, vilket är både möjligt och troligt, och walk over skulle fansen teoretiskt kunna fixa om de lyckas hindra de avhoppade spelarna Wijkman och Spira från att ta sig till mötet. Fast det lär nog de utsända ordningsvakterna förhindra. Till denna bristande spänning kan tilläggas att det finns många skadade och stukade spelare, en ny ovan lagkapten i det blå laget och dessutom bristande taktik och försvarsspel.

Nej, då tror jag Råsundas match blir både mer spännande och av högre kvalitet. Ett minus dock för både Sundbybergs-, Solna- och Stockholmslagen för fulspel innan matchen. I Sumpans fall med hotelser och maskning och i AIK:s och Djurgårdens fall med rökbomber mot spelare och uppeldade träningsplaner.

Så, skärp er alla spelare och låt det bli rent spel. Sumpans lag måste, hur ont det än gör, göra det GAIS/Häcken/IFK inte lyckades med. Och det snart. Synd faktiskt, att det inte finns någon sudden death-regel i politiken. Och AIK och DIF måste låta spelarna och inte fansen sköta fighten. Jag hejar iallafall på Solna - i båda matcherna. Sumpans (s)-kommunalråd Helene Hellmark Kutsson spelade nämligen både knatte- och juniorserien hos oss i Solna!

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Johanna, om du mot förmodan någon gång i framtiden skulle tröttna på politikerrollen kan du knäcka som sportkommentator. Alla gånger.

Schysst referat .....

Anonym sa...

Det betyder att jag kan hoppas på två hemmavinster ikväll...

Lennart Nilsson sa...

Menar du att du hoppar ett derby för KF..?
När det gäller Sumpan så kan man ju konstatera att det numera inte bara är i Burma som de som väljarna röstade bort ser till att klamra sig fast vid makten, jag hoppas att sundbybergarna också går ut på gatorna!

Anonym sa...

Det har inte gjorts några försök att skjuta upp kommunfullmäktige, och inte heller var alliansens förslag till ny KSO särskilt oerferan.

Men, det är klart, det låter väl roligare om man friserar sanningen en hel del.

Nathalie Sundesten Landin sa...

Jag tror att det är Grufman hon åsyftar.

Anonym sa...

Jaha. Nu ska alltså sundbybergarna styras av en kvinna som anser att gud givit makten till socialdemokraterna. En kvinna som är så marinerad i socialism att hon som nyblivet kommunalråd för några år sedan använde sitt tal vid valborgselden i Rissne till att uppmana folk att rösta på sossarna(!)

Hon fick inte hålla fler valborgstal.

Anonym sa...

Det hade onekligen varit klädsamt om samma indignation hade visats när borgarna fick makten i Sörmland efter senaste valet, då en vänsterpartist valde att kliva av. Jag hörde ingenting då från er. Och jag begriper det inte - det är knappast socialdemokraternas fel att två moderater hoppar av????