måndag, september 17, 2007

Fredrik lyssnar, men förstår inte

Det är tidig morgon och precis ett år efter valet. Ligger i badkaret och lyssnar på tidiga ekot. Statsministern intervjuas och får förstås frågor om varför den moderatledda alliansen ligger så risigt till i opinionsmätningar. För ovanlighetens skull har Fredrik Reinfeldt inget klart svar. Han har lyssnat intensivt på folk, säger han, men ser ändå ingen riktigt klar anledning. Han pratar om svenska folket som om de vore litet besvärliga barn, som ännu inte fattat vad som är bra för dem. De har inte förstått att skatten sänkts.

Med tiden kommer de nog uppskatta den nödvändiga fostran de nu utsätts för, tror Fredrik. Och tillägger med samma upprepningstvång som en femåring som tror att hon ska få en ponny om hon säger det tillräckligt många gånger: - Vi för en politik för jobb.

Eftersom jag drabbats av sömnlöshet och varit upp sedan 2-tiden spelar tröttheten mig ett spratt och jag uppfattar att han säger: - Vi för en politik för dem med jobb.

För vilka har fått den där skattesänkningen? Inte de c:a 1,6 miljonerna ålderspensionärer, som jobbat hela sitt liv och byggt upp Sverige. Inte de 285 000 studenter som först sett utbyggnaden av högskolan stoppas just som de stora ungdomskullarna nått dit och sedan sett chansen till en egen bostad minska i takt med bostadsrättsomvandlingar och indragna investeringsbidrag till hyresrätter. Ska vi sedan räkna med dem som fått skattesänkningen men förlorat den många gånger om tack vare dyrare mediciner, sjukvård, hjälpmedel, kollektivtrafik, trafikförsäkring, bensin.

Men grattis idag alla friska villaägare i storstaden med förmögenhet, jobb och fru som vill vara hemma med barnen!


Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Jonas Morian sa...

Bloggar du från badkaret? Hardcore!

Nathalie Sundesten Landin sa...

Var är bilderna nu? Vi har sett dig blogga från klipporna, från köksfönstret... :-)

Johanna Graf sa...

Jag lovar att lägga ut en bild på badkaret, det är jättefint!

Anonym sa...

Man ska inte ha elektriska saker vid badkaret. De kan bli blöta då....

Johanna Graf sa...

Jag har sedan barndomen utvecklat en vana att läsa och skriva för hand i badkaret, timmar i sträck. Helknasigt, jag vet, men jag börjar bli rätt bra på det, även med datorer. Man håller helt enkelt händerna ovanför ytan, torra.

Johanna Graf sa...

Fast min första fresstyle blir aldrig var den en gång var efter att ha tappats i badvattnet...