tisdag, januari 02, 2007

Mandelmusslor eller meriter?

Det har väl aldrig varit så backlash-bakåt-ohippt att prata om jämställdhet som just nu. Filippa bakar madelmusslor, ägnar hela två timmars kvalitetstid åt dottern och får som belöning frukost på sängen av Fredrik. Vad fint. Vad hon vill, brinner för och ägnar sig åt i sitt jobb är mera oklart. Det var nåt om att inte behöva vänta på vård. Eller så. Tror jag.

Om detta är kvinnlig kompetens enligt moderaterna, förstår jag att man inte utnämnt fler kvinnliga toppchefer i staten eller kommunerna. Men varför inte stå för det i så fall?
Innan valet var Kristina Axén Olin CHOCKAD över att så få av Stockholms bolagsdirektörer var kvinnor. Vid årsskiftet tillträdde de nya bolagsdrektörerna formellt. Sju stycken har omplacerats eller nyanställts av den nya borgerliga ledningen. Inget konstigt med det. De som har makten brukar tillsätta sina egna favvisar, tro inget annat. Även om moderaterna gnällde på den gamla regeringen, gör de naturligtvis precis likadant när de själva får chansen.

Det konstiga är bara att det gamla track record som Axén-Olin så häftigt kriserade knappt ändrats alls. Förut var det 1 kvinna och 17 män bland dirrarna. Nu är det 3-15...
Axén-Olin säger sig dock fortfarande hysa en ÖNSKAN om att ändra förhållandena med tiden.
Jag väntar med spänning.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: