onsdag, januari 17, 2007

Egyptens nya gräshoppor

[UPPDATERAD]
Konsumentverket får ta emot allt fler klagomål från privatpersoner som fått problem med telefonförsäljning, skriver Aftonbladets E24 och berättar att en ny utredning föreslår hårdare regler. Frågan är om det går att stoppa dem?

Telefonförsäljarna invaderar mitt hem som Egyptens gräshoppor. Det hjälper inte att jag är med i NIX-registret. "Jag ringer dig för att du är KUND hos oss", läser de stolt innantill när de ringer mitt i middagen. "Och nu har jag ett erbjudande för att du ska bli en ännu nöjdare KUND hos oss!"

Jag lovar att bli en otroligt nöjd kund hos vilket företag som helst som lovar att aldrig ringa hem till mig om jag inte bett dem. Tills jag hittat dessa företag, får jag försöka använda de vapen jag har för att bli av med Tele2, Vattenfall, SEB och andra företag som missuppfattat sin relation med mig och tror de är hembjudna till mitt middagsbord. Det är ingen kärnvapenarsenal direkt. Jag kan inte ge dem besöksförbud eller fotboja. Men ett litet, glittrande hopp tändes i mina ögon när jag hittade DEN HÄR på nätet. Använd det tricket - och du blir aldrig uppringd igen! Åtminstone inte av den försäljaren...

UPPDATERAT: Här är ett annat tips jag fick nyss; MOTMANUSKRIPTET! Helt sjukt underbart. Det ska jag alltid ha liggande vid telefonen från och med nu.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , ,

5 kommentarer:

Per Tenggren sa...

Även om man är kund hos ett företag kan man säga åt dem att INTE ringa. Om de ändå gör det bryter de mot god marknadsföringssed som det heter och man kan då anmäla dem.

Johanna Graf sa...

Tack för tipset!

Anonym sa...

Dessa fridstörare låter som om de kännt en i flera år, kallar en vid förnamn och frågar hur det står till.
En kort upplysning om att man varit lös i magen hela dagen och att avföringen inte varit fast och fin på flera dagar, brukar leda till att samtalet inte blir speciellt långvarigt.

I mellandagarna när sonen var ensam hemma ringde en säljare från Norsk Hydro flera gånger och frågade efter mamma eller pappa. Sonen noterade telefonnumret på displayen, och när säljaren så ringde när jag själv var hemma svarade jag "Norsk Hydro". Han var först tyst en stund och sa sen att han ringde från Norsk Hydro. Vad lustigt, sa jag, för det är ju jag som är Norsk Hydro. Det samtalet blev också väldigt kort.

Anonym sa...

Själv använde jag mig en konsult för att bli av med telefonförsäljare,TE, i somras. Han tar dock enbart emot arvodet i calvados.

P

Anonym sa...

Och det var jag som ringde dig :P