tisdag, januari 16, 2007

Klädnypesex och citroner i plast

Ibland undrar man över små, men underliga saker. Vilka människor är det som köper de där citronerna i plast med artificiell citronsaft som finns i alla mataffärer? Eller Salta Biten, sånt där ihoppressat kött som liknar kattmat? Nån måste det ju vara, annars skulle de väl inte finnas? Fast det kanske är samma gamla burkar som står kvar år ut och år in? Fast jag vet vilka som köper sylta (uäck!), även när det inte är jul, det har jag sett i pensionärskorgarna i kassakön. Men klädnypor i plast då? Vilka köper dem? Vad har de gjort av de gamla? Har de fastnat i kläderna och trillat av på väg till jobbet? Eller folk kanske har någon slags häftig klädnypesex med dem, så att de slits ut eller går sönder när det går vilt till? "Älskling, glöm inte att smita förbi ICA och köpa nya klädnypor till ikväll, nudge, nudge, say no more!" Va?

En skämmig sak jag kan ändå erkänna om mig själv: jag har köpt Collorit Soya (sic!). Det är en slags koncentrerad brunfärg som man använder när man redan hällt i så mycket vanlig soja i köttbullesåsen att den inte klarar mer salt, men ändå inte liknar den brunsås som ungarna är vana vid från skolmatsköttullarna. Gammalt mormorstrick, faktiskt!

Nej, nu ska jag ner till affären och se om det är extrapris på Picnicbog.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag köper plastcitronerna. Bra att shotta lite om man tror att man ska åka på en urinvägsinfektion :)

Anonym sa...

Jag köper också plastcitroner. Efter tillsägelse av min libaniska granne. Det måste finnas när man gör hummus. Så nu är jag fast i plastcitronträsket...

Nathalie

Maryam sa...

Ooootrooligt vad vi kan ägna oss åt en helt vanlig tisdagseftermiddag i din bil.

Anonym sa...

Och jag köper plastklädnyporna - nu var det utrett. Jag vet inte var de tar vägen, men de är alltid för få. Och någon klädnypssex har jag då inte märkt av.

Johanna Graf sa...

OK, dags att reda ut det här.
S: Testa tranbärsjuice! Oslagbart mot urinvägsinfektion.
Nathalie: Har din granne aldrig hört talas om Real Lemon? Så nära originalet man kan komma, finns i glasflaska, även i varianten Real Lime, som är ett essentiellt innehåll i mitt kylskåp när folk vill dricka drinkar och man inte har riktig lime hemma till deras Gimlets.
Maryam: Du lovade ju att inte skvallra för någon! Glöm inte att köpa nya klädnypor till nästa gång!
Lisa: Du kan få åka med Maryam och mig i bilen nästa gång...om du berättar vad du gör med dina klädnypor?

Anonym sa...

Men plastklädnyporna går ju sönder när man använder dem för att nypa fast de nytvättade lakanen på tork utomhus (huvudsakligen på sommaren förstås). Därför måste man köpa nya även om man inte kommit på hur man ska använda dem för att få ett bättre sexliv.