måndag, januari 18, 2010

Om Transformers, designerbags, Reinfeldt och Snabba Cash

Sitter på nätet och kollar väskor. Jag vill se om man kan se skillnad på en designerväska för 100 000 och en välgjord kopia för 1 000. Tyvärr kan man det. Så jag avböjer nog erbjudandet om inköp i Kina som jag fick av en kompis som skulle dit. Jag får köra på det gamla vanliga Åhléns/MQ/H&M-stuket, annars kommer hela jag att känna mig som en fejk.

Det där sista kan gälla som råd till en del politiska partier också. Det hjälper inte att säga att man står på vanligt folks sida om man inte gör det. Det går inte att säga att man ska satsa minst lika mycket på skolan och vården som socialdemokraterna om man sedan ger blanka fan i det. Det går inte att säga att man omfamnar den svenska välfärdsmodellen med gemensamt finansierad sjukvård, om man sedan har en fru som nästan talar i tungor av iver att sälja ut sjukhus och bygga gräddfiler för försäkrade barn. Till slut sticker bockfoten fram, till slut hinner verkligheten i kapp en.

Det är litet som för JW i Snabba Cash, fast tvärtom. Han klädde ut sig till Djursholmsstekare för att han så gärna ville bli rik och höra till, men han var hela tiden livrädd att någon skulle komma på honom och backslick-frisyren lossnade hela tiden. Moderaterna klädde ut sig till socialdemokrater, Reinfeldt försökte leka Erlander, men ordet rättvisa lät på nåt sätt malplacerat på hans läppar. En ros är en ros och en bajskorv är en bajskorv. Nej, nu var jag elak. Förlåt!

Alliansen fått problem med verkligheten, som Eva Rundkvist skriver.Kursiv
"Kort sagt. Allliansen är på väg att bli upphunnen av den brutala verkligheten och dess folk, det vill säga alla vi som börjar bli oroade för vad som händer om man blir sjuk, för bråk och våldsamheter i samhället, för jobben, för miljön och den galopperande krisen för ungdomarna - ungdomsarbetslösheten störst i Europa, ingenstans att bo, usla studiemedel, trångt i porten till högre studier och färre möjligheter för unga att komma igen om man missade gymnasiet eller grundskolan.

Förra året backade svensk ekonomi med fem procent. Det är historiskt. Ingen regering tidigare, inte ens den förra borgerliga regeringen under krisen 1989-1992, skötte finanserna så katastrofalt uselt att ekonomin backade med fem procent på ett enda år.
Detta samtidigt som skatterna sänkts med 60 miljarder (ja, utom för pensionärer då) eller vad det nu rört sig om, och det dessutom på lånade pengar eftersom statsskulden ökar."

Nej, det är inte särskilt svårt att genomskåda en fejk, vare sig det är en designerväska eller ett politiskt parti. Det tydligast avskräckande exemplet är nog ändå när Centern trodde de kunde bli politikens Transformers. De fick för sig att det var otrendigt att vara ett folkrörelseparti som stöttade landsbygden, valde högerytterfilen, blev Stureplanscentern och dök som ett JAS-plan i opinionssiffrorna.


Nu är det dags att visa vad den äkta varan går för. Det behöver inte vara så svårt. Prata ideologi, det räcker. Därför är jag glad att socialdemokraterna bestämt sig för en budskapsdriven valrörelse, och slopat utspelen med långa åtgärdslistor som i valet 2006. Man röstar med hjärtat och magkänslan, inte på ett 130-punktsprogram.

8 kommentarer:

Spiff sa...

Kul. Då kanske vi äntligen får veta hur många tusentals kronor era skatter kommer att kosta oss medborgare, även pensionärerna (fast lika mycket så det blir "rättvist"...), varje månad, trots att vi redan är högst beskattade i hela världen...

Det här har jag sagt förut, men det tål att upprepas. Det är ett otroligt underbetyg åt Svenska politiker, oavsett parti, att de skall ta så hutlöst mycket mer pengar av Svenska folket, än vad politiker i andra länder behöver för att faktiskt i många fall upprätthålla en högre samhällsservice.
JAG vet dock vilka som åtminstone försöker göra något åt problemet med världens högsta skatter.

Och, please, att sossar talar om att "förbättra" skolan är ett skämt med tanke på alla era låsningar och det "flum" ni skapat och faktiskt är ytterst ansvariga för...

Föresten är jag nyfiken på det här med att även ni, men allra mest kommunisterna, är så rabiata motståndare till privat sjukvård, men att Lars Ohly m.f.l sedan känner sig "tvingade" att operera knät på ett privat sjukhus...
Är det inte lite väl mycket Orwells Djurfarman över er (falska) retorik även där?

Skall bli kul att se vad Svenska folket verkligen gör när Sahlin och Ohly äntligen öppnar käftarna och berättar vad de skall beskatta och förstöra för näringar härnäst... Spännande med tanke på deras enorma populäritet!

Larsa sa...

Fan, Spiff du har väl inte gått och blivit bitter? Loppet är inte alls kört. Opinionssiffrorna är ju vad de är, en i ögonblicket levande indikator på det oupplysta folkets grad av fördumning och kanske också förvirring.

Men visst är det jobbigt. Tänk att folk har så förtvivlat svårt att fatta. Ungdomsarbetslösheten, skattehöjnigen för pensionärerna, justeringen av regelverket för sjuka, utförsäkrade och annat löst folk... ja, de var ju nödvändigt för att kunna premiera dem som behöver skattesänkningarna mest; Vi som har hög inkomst.

Ett förslag med syfte att komma till rätta med allt jävla gnäll och riktiga upp landet kanske kan vara att regeringen väljer folk och inte tvärt om.

Calle Fridén sa...

Jag njuter av inägg av såna som Spiff. Även om jag vet att det kommer kunna ändra sig till valdagen har alliansen en jättegrop att ta sig ur. Så just nu känns det bra att såna som han blitt bittra

Spiff sa...

Tro vad ni vill, men jag är fortfarande förundrad över Ohlys privata operation han var "tvungen" att göra?
Vad är ordet nu igen? ögontjänare, lögnare eller hycklare...

Undrar fortfarande varför Svenska folket skall straffbeskattas värre än alla andra folk för en ganska dålig skola, obefintligt försvar och medioker vård? (Inte ens era partitoppar eller kommunisterna litar på den...)

Och varför är Svenskar "sjukare" än alla andra, trots bättre hälsa och friskare miljö?

Och vad det gäller valet får vi väl se, eller hur?

Och Sahlin... Inte ens ni själva kan vara stolta över den pinsamma pajasen!

Johanna Graf sa...

Bitter var odet, sa Bull. Det finns fler sådana som Spiff, och extra roligt är det när de jobbar på en ledarredaktion. Det kommer ett nytt inlägg om en rolig sådan imorgon! Stay in touch!

Spiff sa...

Det där larvet biter inte...

Ta och kolla den här då och då istället. Om jag inte misstar mig kallade han sig kommunist ända till 2004...

http://www.youtube.com/watch?v=RbzRZWFZHs4

Man skall nog vara lite noggrannare med vem man delar säng med!

Det finns de som inte redan genomskådat er. De lär påminnas innan valet att en röst på MP, också är en röst på denne man och.. Mona!!!

hej så länge/S

Eva sa...

Haha. Såg världens roligaste klipp med Lisa Henni från Snabba Cash på Cinemas hemsida. Man fick följa med hem till henne och Zandra Andersson som spelade huvudrollen i filmen Prinsessa. http://www.cinema.se/cinematv?id=110

Adam Jonsson sa...

Johanna, är Alliansen anledningen till att pensionerna sänks?

Är du intellektuellt ohederlig eller bara obildad?