fredag, januari 22, 2010

Vad är en lagom dyr handväska för en sosse?

Jaha, nu har valrörelsen börjat. Vad trött jag blir!

På Twitter snackas det intensivt om socialdemokraternas partiledare, men inte om hennes politiska förslag, utan om hennes Louis Vuitton-väska.

Vem bryr sig om vilken handväska Mona Sahlin har? Vad menar folk egentligen?Vore det bättre om hon kom dragandes med en ful tygpåse med konsummärke på?

Jag älskar handväskor. Och de dyra är snyggast. Jag har skrivit om det förut, HÄR och HÄR. Men jag hoppas verkligen att det inte avgör hur folk röstar, på mig eller på nån annan. Katrine Kielos skriver bra om "väskväktarrådet" HÄR.

Detta med utseendekommentarer får jag själv också höra, gissningsvis 1 000 gånge roftare än mina manliga kollegor. Jag är så jävla trött på att höra kommentarer om mitt utseende och mitt klädval! Sådana plumpa råd får jag av såväl parti"vänner" som av ytliga Facebookbekanta. Hur kan man ta sig den rätten? Sociala medier är en nödvändighet i ett modernt politikarbete, men ibland blir man bara så spyfärdig.

Bloggvännen Perny gjorde mig för en tid sedan uppmärksam på att Bloggtoppens nya funktion Bloggtips likställer min blogg med Blondinbella, Kenza, Kissie och Stina-Lee . (Bloggtips är tydligen en slags funktion som registrerar vilka bloggar man besöker och sedan ger tips om andra bloggar i samma kategori.)

Ja, kära Bloggtoppen, jag vet inte jag...

Visserligen är jag blond, gillar skor och väskor och dricker kaffe ibland, men inte så mycket att jag skriver inlägg med titlar som "Min blivande väska", "Vill ha i sommar" och tar kort på vartenda jävla glas latte jag dricker. Inte heller har jag ett namn som kan förmodas tillhöra en katt eller planerar att köpa en chichuaua kallad Sötisgumman. Tråkigt, men sant.
(Och nej, jag är inte heller syster med någon.)

Jag tycker du är bra Mona Sahlin! Men jag grundar den uppfattningen på dina värderingar och inte på ditt utseende.

Läs gärna Helena Markstedts läsvärda krönika om uttrycket "to handbag"!


Här är b.t.w. några väskor jag själv skulle kunna tänka mig att ha i min ägo!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , och annat intressant

14 kommentarer:

Spiff sa...

Det är hyckleriet det handlar om!

Mona är smaklös, det visste vi. Hon har dåligt omdöme och saknar ekonomiskt sinne, det är oomtvistat.

Vi talar om en partiledare som säger sig företräda de svaga och de som har det sämre ställt.
Hon gapar och skriker om "rättvisa" i tid och otid.

Och så tar hon det märkliga beslutet att köpa en väska (kanske fler...) som kostar mer än vad en pensionär får ut varje månad...

Exakt vad är det du inte ser, som vi andra gör?

Miss Odess sa...

Till Spiff.

De som tjänar bra ska väl ändå kunna handla eller få vad som helst i present (Lagliga saker förstås). Skrev precis om det här på min blogg!!! Kolla in där och tänk till istället!!!

Nä, jag är inte rik eller har en bra lön, och kommer nog inte rösta på Monas parti när jag får rösta, men ifall jag hade pengar skulle jag till 100 % köpa en väska och plånbok ifrån Louis Vuitton.

Calle Fridén sa...

Snygga väskor!!! Annars vill man väl påminna om Tage Danielssons lilla drapa:
Föreställ er att överbefälhavaren var en kvinna:
"ÖB Stig Synnergren inspekterade idag trupperna iförd rosa pumps och en förtjusande chiffongkreation...."

Martin Nilsson sa...

Suck

Spiff - vad kostar Reinfeldts kostymer? Eller Filippas väskor. Att du bryr dig om Monas väskor visar tyvärr bara att du själv är en bitter typ.

Mona har lagt förslag som innebär höjd skatt för henne själv. Vad hon gör med de pengar som hon har kvar efter att ha betalt för välfärden via skatten borde du ge f-n i.

Men du är väl mer av partimegafon.

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

Johanna: Du har ett socialt patos som jag gillar! Det har varit lite tunnsått med det inom S tidigare tycker jag. Jag själv är helt ointreserad av mode och väskor och dylikt. Allvarligt talat så är ju media en strid ström med svammel (detta inberäknat!) och det svåra är väl att sålla vad man ska bry sig om och inte bry sig om. Det förekommer också en del "troll". Dessa vill inte diskutera utan är enbart ute efter att skapa irritation. Dessa är inget att bry sig om!

Intelliwell sa...

Både Mona och Maud blir otillbörligt utsatta för utseende bedömningar och det är trist. Men Mona gör ju allt för att INTE tala om sin politik. Vad vill kvinnan egentligen? Utredningar och nationell samling är rena sömnpillren, så väskdebatten är har, i Monas fall, hittills haft mest konkret innehåll - inget alls.

Spiff sa...

Jag tycker absolut att det är helt OK att köpa en dyr väska om man man nu vill. Tvärtom, vill jag att betydligt FLER skall ha den möjligheten, även om jag själv föraktar vissa delar av konsumismen.

Men det handlar inte alls om det, som "stormen" faktiskt visar.
Personligen tycker jag bara det är, tjaa .. Kul, och mår absolut inte dåligt av att Mona har en stor röd väska!

Men om man är en offentlig person och säger sig företräda vissa "ideal", så får man nog fundera vilka signaler man vill förmedla!
En företrädare för vegeterianer bör kanske inte ses på Donken. Ordföranden för MHF helst inte i en bar och Tiger Woods bör just nu fundera väldigt noga på vem han umgås med...

Men det är deras egna val, eller hur?

Så OM man väljer att "utmana" lite så får man vara beredd på kritik! Säger man sig tillhöra "arbetarklassen" och gråter för att undersköterskor skall betala tillbaka jobbskatteavdraget, med en lön på strax över 10 000 Kr, men köper själv en väska som kostar mångdubbelt mer, ja ni fattar va?! Svårare än så är det inte!

August Palm sa...

Det här är vad en alliansvän tycker om ditt kära ofinansierade jobbskatteavdrag spiff.

Försvara inte jobbskatte-avdraget, det är bara ett enda stort kreditkort utan täckning.”

Lars-Håkan Halldin (c), riksdagskandidat från Jönköpings län överraskar alla (säkert även sin egen partiledning) på Facebook.

Bra beteckning av alliansens
skötsel av Sveriges statsfinanser.

Spiff sa...

August din hycklare, vad stoppar dig från att inte stjäla allt jag tjänar?
Varför "bara" gå halva vägen när DU kan ta allt...

Anonym sa...

Se det från den positiva sidan... har de inget att anmärka på gällande politiken... så ger de sig på handväskan! Kan ju bara ge en valseger! Skulle vi få mjligheten att granska kläd/väskkontot hos den nya politiska talespersonen Filippa Reinfeldt så skulle jag tro att vi finner höga siffror även där...?

Jag röstar ideologiskt och bryr mig inte om väskor och klädkonton, men giller dock inte husrenoveringar, barnflickor, hushållstjänster som är betalda med svarta pengar...

Pelle sa...

Spiff och borgarna uppfattar alltså att S står för ideal där man ska klä sig i säck och aska? När blev det S politik? I den verkliga världen alltså - inte i den borgerliga fantasivärld där medborgarna i sossestaten bestjäls in på bara skinnet.

Det är BORGARNAS UPPFATTNING om S politik som Mona bryter mot. Inte de verkliga s-idealen. Därför tycker borgarna att Mona hycklar och inte lever som hon lär. Och så blir det förbannade när inte vänsterväljare fattar och ser dubbelmoralen. Som inte finns.

Unknown sa...

Bra där, Pelle!

Tack också "August Palm" för det underbara citatet från C-riksdagsmannens facebooksida:
Försvara inte jobbskatte-avdraget, det är bara ett enda stort kreditkort utan täckning.”

Anonym sa...

Hej,

Jag älskar snygga väskor och tycker helt klart att Mona Sahlin ska få ha sin nya väska ifred!! Vilka snygga väskor du lagt in ovan....vilka märken är det?
Den bruna och svarta är supersnygga!

Annica

Anonym sa...

Tycker alla kvinnor som köper dessa vedervärdiga alster borde förlora rösträtten!
Det tyder nämligen inte bara på usel smak, utan främst på otroligt taskiga prioriteringar i livet...

Precis som Mona:))