tisdag, juni 02, 2009

Vi är alla grannar i EU

Medan en semesterresa till Thailand idag är vardagsmat för många svenskar, så verkar Belgien och Bryssel ligga på månen. Vad som pågår i de blanka EU-byggnaderna som skymtar i Aktuellt är det få som har koll på.
Men i valrörelsen kommer EU-frågorna närmare vår vardag och glädjande nog verkar förtidsröstningen till valet på söndag vara rekordhög.

Idag skriver till exempel Sollentunabloggaren Anna Vikström om hur hon på väg hem från jobbet plötsligt fick syn på Marita Ulvskog och Martin Schultz, ordförande för den socialdemokratiska gruppen i Europaparlamentet, vid sin och sina grannars backe i Sollentuna.

"Inte hade jag väntat mig att en gruppledare från EU-parlamentet plötsligt skulle materialiseras ett stenkast från min brevlåda."

Marita och Martin har här tillsammans beskrivit hur de vill verka för att lönekonkurrens aldrig kan tillåtas bli en del av gemenskapsrätten. En viktig fråga som i högsta grad kommer påverka oss hemma i Solna och Sollentuna, eller om vi vill jobba utomlands nån gång i livet.

Rösta på söndag. Vi är alla grannar i EU.

Läs även andra bloggares åsikter om http://bloggar.se/om/EU.+Europaparlamentet" rel="tag">EU. Europaparlamentet, http://bloggar.se/om/EU-parlamentariker" rel="tag">EU-parlamentariker, http://bloggar.se/om/Marita+Ulvskog" rel="tag">Marita Ulvskog, http://bloggar.se/om/Martin+Schultz" rel="tag">Martin Schultz, http://bloggar.se/om/Sollentuna" rel="tag">Sollentuna, http://bloggar.se/om/grannar" rel="tag">grannar, http://bloggar.se/om/Anna+Vikstr%F6m" rel="tag">Anna Vikström, http://bloggar.se/om/Solna" rel="tag">Solna, http://bloggar.se/om/politik" rel="tag">politik, http://bloggar.se/om/socialdemokraterna" rel="tag">socialdemokraterna och annat intressant

1 kommentar:

Morfar Lasse sa...

Efter snart 50 år med politiskt intresse, har jag hunnit lära mig en viktig detalj.
-Politiker är vanliga människor.Vilket betyder att de äter och sover som folk gör mest. De kan prata med dig, utan att klappa dig på huvudet mentalt. Visst händer det att de får magknip oxå, inför ett debattämne. Skit vore det väl annars, som morfar sa.