Så här i midsommartid minns vi Ingemar. Han vandrar på en annan midsommaräng numera, men hans sätt att njuta av livet glömmer vi aldrig. En balkong i ett varmt sommarStockholm, en vacker skål med Cointreaujordgubbar med basilika och den lena limevaniljvispen, och så hans nästan barnsligt glada ögon och det lilla sneda leendet i mungipan.
Här är Ingemars recept på världens bästa midsommarefterrätt:
Skiva jordgubbar och blanda ner i en lag bestående av
hackad färsk basilika (en kruka)
lime (pressa i ett par stycken)
socker (ett par matskedar)
Cointreau (nån halvdeciliter)
Servera med Vaniljvisp med rivet limeskal i.
Det finns inga bilder på denna goda anrättning, som brukar försvinna snabbare än någon säger klick, men här är en liknande bild.
Läs även andra bloggares åsikter om midsommar, efterrätt, midsommarefterrätt, sommarefterrätt, midsommarmat, midsommarrätt, jordgubbar, basilika, cointreau, Ingemar och annat intressant
4 kommentarer:
Gu´va gott det låter! Fan vet om jag inte ska prova imorgon.
Åh, det lät gott! Det måste jag skriva ner!
Nu har det blivit midsommardagen och jag har provat receptet. Deet är gudabenådat gott ;o)
Tack, Ingemar hade gillat de kommentarerna, det vet jag. Vi prövade en utveckling i midsommar, tipsade av en kock i sällskapet: red av sockerlagen med litet arrowrot eller Maizenamjöl, så lägger den sig på jordgubbarna som en glaze. Snyggt.
Skicka en kommentar