måndag, juni 02, 2008

Utsatt och utsatt...

Nu har det gått en och en halv månad sedan borgarrådet Kristina Axén Olin skickade pressmeddelandet om sin avgång. Egentligen befinner hon sig i ett ruggigt utanförskap. Arbetslös, ensamstående mamma med en färsk skilsmässa i bagaget, en tung sorg efter en nära anhörigs död och så alkoholproblemen på det.

Nu är det inte precis så att Kristina överväger att ta jobb som försäljare av Situation Stockholm. Tvärtom har hon tackat nej till flera jobb den senaste månaden. Men trots att hon kan leva rätt bekymmerslöst på sin kommunalrådspension, så hoppas jag att hon skänkt de där försäljarna en och annan tanke mellan hägg och syrén. För skillnaden är inte så där vansinnigt stor. Många hemlösa har nog blivit det just på grund av omständigheter som separation, sorg, problem på jobbet, som senare lett till missbruk osv.

Som Situation Stockholms chefredaktör Ulf Stolt så tänkvärt utrycker det: "Jag undrar om Kristina Axén Olin i dag funderar över vilka krav hon, genom sin politik, varit med om att ställa på utsatta människor?"

FÖR ÖVRIGT noterar jag att
- den stora undersökningen om bidragsfusket visar att 96 procent av Försäkringskassans utbetalningar varit helt korrekta. 2 av de övriga 4 procenten beror på kassans egna misstag. Två procent kvar att käppjaga alltså...
- Helena tagit bloggpaus. Det kan man behöva ibland, ja t o m vara väl värd. Men vi längtar efter dig, H!
- Alexandra Einerstam skriver om en okänd indianstam och sin längtan efter att finna jesus grav.
- Eva, Käringen mot strömmen, håller med om att svensk åldringsvård är förvaring. Det hävdade även min egen favoritkrutgubbe Stig Malm i såväl DN som radio och TV i fredags. Borgarna var sura och tyckte han överdrev närhankallade äldreboendena för dödens väntrum. Men vad kan man annars kalla ställen där folk överlever mindre än ett år när de äntligen fått plats?

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Vems ansvar, vems skyldighet och vems fel?
Vem fan orkar bry sig om en hemlös kärring?
Inte kan man skylla på Kristina Axén Olin?
Vi är väl skyldiga allesammans?