fredag, april 27, 2007

Silar mygg och sväljer kameler

Nyss kom domen i rättegången om folkpartiets dataintrång. De stora fiskarna slank genom nätet medan småfiskarna blev syndabockar och tilldömdes det fulla ansvaret.

De som erkänt blev dömda och de som förnekat sin inblandning gick fria. Jag kommer osökt att tänka på försvarets råd till soldater som tillfångatas i krig och hamnar i förhör:
1. Mörka. 2. Ljug. 3. Skyll på andra.

Finns det nu någon chans att folkpartiet gör upp med sin kultur av taktikspel och dirty campaigning? Johan Jacobssons kommentar till TT ger inget hopp:
"Nu när domen har fallit kan folkpartiet, SSU och LUF gå vidare. Det är rättsligt utrett vilka personer som begått fel och de har fått sina straff. Också jag personligen kan lägga detta bakom mig."

Fy vad det stinker i den grumliga folkpartidammen.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , ,

3 kommentarer:

Bosse sa...

Hade du väntat något annat hälsar en bloggar från FRI

Anonym sa...

Helt otroligt dom. Jakobsson friad.
Oj oj oj. Sorg. Fan. Fast vanligt folk fattar nog hur Jakobsson e aendaa.
/UBYMIC.

Anonym sa...

De enda bevis som fanns mot Jakobsson var vad Jodenius påstod, så det blir givetvis en bedömningsfråga; vem litar de mest på.

Och, ärligt talat, om du kastar sosse-glasögonen en kort stund och försöker se nykter på frågan; vem skulle du lita på?

1. Någon som fastnat i en kliché-bild av politiken där älgamålen helgar medlen, som desperat försöker visa sig duktig och som belagts med att vara ganska flexibel med sanningen.

2. En etablerad politiker med bakgrund inom PR-branschen, som har god renommé inom sitt förra yrke. En person som gjort ett misstag -- att han inte la alla kort på bordet direkt -- och som är anklagad för ett brott som det är tveksamt om det ens finns (anstiftan till anstiftan)

Läser man domen skrivs följande om Jakobsson: "Det har alltså inte framkommit något som helst stöd för att Johan Jakobsson i något hänseende förfarit på sätt som görs gällande i gärningsbeskrivningen."

Däremot tycker jag inte synd om Jakobsson. Som partisekreterare hade han ett ansvar, och att han avgick var helt korrekt. Precis som Leijonborg borde ha avgått i samma veva, och precis som Marita Ulvskog borde ha avgått i samband med mailkampanjen.

Nu är jag dock inte ledsen att Marita valde att inte ta sitt ansvar, eftersom hon var en utmärkt valarbetare för oss i Folkpartiet under valrörelsen. Man kunde nästan se hur opinionssiffrorna tog ett skutt uppåt varje hon kläckte någon ny dumhet.

Sedan tycker åtminstone jag att det är lite småroligt att av de tre personer som fälldes så är en journalist, en är sosse och en är f.d. sosse.

Men visst, jag kan förstå upprördheten bland vissa socialdemokrater. Normalt sett är det (S) som står för skandaler i valrörelsen, och då måste det kännas ovanligt att framstå som offer för ovanlighetens skull.