söndag, april 01, 2007

Benoni finns på riktigt!

Tvärilskna läsare översvämmar just nu Aftonbladets hemsida, missnöjda över att tidningen redan tidigt i morse avslöjat medias alla aprilskämt. Det står visserligen i klickrubriken att man inte ska öppna den om man inte vill veta, men ni vet ju hur det är. Tvångsmässigt klickar man förstås på den där länken.

Själv är jag bara tacksam. Tacksam för att jag slipper bli lurad. Är nämligen så inihelvete lättlurad att hälften kunde vara nog. Läser därför hela listan över aprilskämten väldigt noga. Nej, man ska INTE springa ut och insupa luften i norrland för att det stått i tidningen att ett moln av spritångor sprider sig efter att Kosekenkorvafabriken exploderat på andra sidan finska gränsen. Och nej, man går tyvärr inte ner 5 kilo i veckan om man äter två päron före varje måltid. (Fast här hjälper inga Aftonbladet-artiklar i världen, i bantningsbranschen är det första april alla dagar på året...)

Jag saknar dock Svenska Dagbladet i listan. Oroligt börjar jag scanna papperstidningen på köksbordet. Phiuu! Där är den, skämtartikeln: Landstinget i Kalmar ska införa införa en kalsongamnesti av samma typ som den vapenamnesti som polisen just nu genomför. Servicechefen Benoni Ingelsjö är bekymrad för att folk snor med sig landstingets kalsipper hem efter sjukhusvistelsen. -Vi kanske skulle kunna göra som vi gjorde med hjälpmedlen för ett antal år sedan. Folk fick kostnadsfritt komma och lämna tillbaka kryckor och annat som de glömt.
Det måste väl vara ett skämt? En koll på Landstingets hemsida visar iallafall det förbluffande faktum att Benoni Ingelsjö finns på riktigt. Han har titlen "tillförordnad basenhetschef". Och om det finns en person som heter något så osannolikt, så kan det ju också finnas något sådant som en kalsongamnesti också. Eller?

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , , ,

5 kommentarer:

Eva sa...

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=796943&lid=senasteNytt_275214&lpos=rubrik_796943

Eller oxå gick Aktuellt på det redan igår.

;)

Anonym sa...

Samma artikel finns även i dagens DN.

Johanna Graf sa...

Mähvafan? menar de på fullt allvar att folk ska åka till sjukhuset och lämna tillbaka gamla äckliga landstingskalsonger?!?

Anonym sa...

Hej, såg att Du redan i mitten av mars reagerat på krogar mot knark projeket...ikväll gick ju ett intressant program om just "krogar som är fulla med knark". Projektet krogar mot knark har ju kostat oss skattebetalare massor med pengar och helt nyligen publicerade mobiliering mot narkotika en rapport att poliser griper samma pundare på gatan flera gånger för att få upp statistiken. Är inte det här en demokratifråga? DE aktuella krogarna har en skylt vid entreén att det har tagit ställning mot knark! Det är ju ironi på högsta nivå! Är det inte landstingsorganisationen STAD som enbart finansieras av skattemedel som dragit runt hela den här polishen?

Johanna Graf sa...

Jo, det är ett stort skämt och det har jag tagit upp i den styrgrupp för det drogförebyggande arbetet jag sitter med i hemma i min hemkommun Solna. Alla verkade förvånat ovetande. Även hos oss pågår fina skyyltfönsterprojekt som, när man skrapar litet på ytan, visar sig bestå av mer PR än substans. Det är både ohederligt och ineffektivt.