tisdag, april 13, 2010

Kalla det vad ni vill, bara inte rättvist!

Det gick inget vidare när de utnämnde sig till det Nya Arbetarpartiet. Nu tömmer de nästa ord på innehåll och kallar sig Rättvisepartiet Moderaterna.

Moahahaha! Jag misstänker att det kommer behövas mer än klippdockor och drag under galoscherna för att få det röstfisket att nappa!

Edvin Alam, moderat bloggare, tycker att kampanjtemat är bra eftersom det visar Moderaterna prioriterar kampen mot utanförskapet högt på den politiska dagordningen. I riktning mot, menar han kanske? Utanförskapet har ju ökat med 70 %, enligt deras eget sätt att räkna, sedan de tog över makten i Sverige!

André Assarsson, 1:e vice förbundsordförande i MUF o ledamot i Moderaternas partistyrelse har en enda definition på rättvisa - och det är sänkt skatt!

Hans förbundsordförande Niklas Wykman är litet mer modest för han säger inte direkt att moderaterna under dessa fyra år gjort Sverige rättvist, men att de FÖRBERETT en rad reformer som KAN göra Sverige till ett mer rättvist land. En lång förberedelseperiod får man säga...

Magnus Andersson, ordförande i Centerns ungdomsförbund och 1:a på Centerns Solnavalsedel, tycker de nya moderaterna är mesiga. Riktig rättvisa är platt skatt. Det ger alla samma förutsättningar och sedan är det upp till var och en att göra "rätt livsval".

Jag blir livrädd inför utsikten att dessa små mini-Anders-Borgar ska styra över vanliga svenskars liv och framtid.

Jag rekommenderar dem läsning av vad kyrkans socialarbetare rapporterar om yxan som kluvit Sverige i två delar. Kanske borde de också ta sig en titt på vad Sveriges pensionärer anser om rättvisa skatter. Och få en liten inblick i hur livet för ensamstående föräldrar ter sig i deras Föregångsland Sverige? Eller historien om Maja, tvåbarnsmamman med cancer som dog när hon utförsäkrad tvingades åka till Norge för att jobba. I obarmhärtig takt har verkligheten kommit ikapp (M)-regeringens retorik. Ni kan se hela inslaget här. En liten inblick i den verkligheten kan dessa herrar få om de läser Katarina Mazettis bok Tarzans tårar.

Och studera gärna historien - 105 år av moderat "rättvisa". Om de fortfarande tycker att högerns politik är framgångsrik och bra, stå då för det, förklara att det är ett sådant här Sverige ni vill ha. Säg att ni tycker att fattiga får nöja sig med att ha tjugo tänder kvar. Att det väl går lika bra att gå till socialkontoret för dem som är för sjuka för att delta i arbetsmarknadsåtgärder. Var ärliga med att ni tycker pensionärer är ett skattefrälse. Att ni tycker att det är de sjuka som ska betala de rikas skattesänkningar. KALLA DET BARA INTE RÄTTVIST!

De Nya Moderaterna skrev i sitt valmanifest inför valet 2006 att Sverige skulle präglas av sammanhållning, solidaritet och medmänsklighet och att den som behövde vård och omsorg skulle känna sig trygg i att välfärden skulle finnas där när man behövde den. Jag tror att folk är smarta nog att själva kunna se sig om och bedöma om det är lågavlönadekvinnor som gynnats av Anders Borgs budgetar, eller om det är högavlönade män, som SCB säger. Jag tror inte det går att sälja konserverad grött hur länge som helst.

Möjligen kan Det arbetande folket från de segregerade villaförorterna, de som sällan behöver se Bidragstagarna, hålla för öronen och mässa Anders Borgs tes ett tag till: - De ökade klyftorna kommer att LEDA till minskade klyftor, de ökade klyftorna KOMMER att leda till minskade klyftor. Vafan, det stod ju i boken!?
Marika Lindgrens fakta sparkar
som vanligt. Silvertörne frågar sig om inte bedrägeri är en lämplig brottsrubricering på detta. Kulturbloggen jämför finansministern med Pinocchio och Högbergs tankar tror inte att det nappar för Borg. Det perfekta livet skriver också bra om detta. Johan Ulvenlöv lyfter fram hur vansinnigt skevt fördelade skattsänkningarna är, Alexandra Einerstam menar att Moderaterna blandar ihop rättvisa med andra mindre smickrande bibliska begrepp och Ulrika Falk uppmärksammar vad moderat rättvisa betytt för folk under de senaste hundra åren. Andra bloggar om politik, val 2010, jämlikhet, välfärd, Moderaterna, Anders Borg, rättvisa, Mona Sahlin, Socialdemokraterna, Möjligheternas land och annat intressant. Och här är länkarna till DN 1 och DN 2 och DN 3 och Svd 1 och Svd 2 och Expressen1 och SR och Aftonbladet

4 kommentarer:

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

Det var längesen jag läste 1984 men har ett svagt minne av att makten i denna bok ändrade betydelsen av vissa viktiga ord så att det blev svårare och svårare att tala om ett alternativt samhälle. Jättebra skrivet och det är bra att du hänvisar till att många andra bloggar tar upp samma sak. Kommer Moderaterna undan med detta så är vi illa ute.

S. Edqvist sa...

Jo Mauderaterna är ju också det nya miljöpartiet när skräcken för att Miljöpartiet hjälper upp rödgröna alliansen till valseger. Så friar dom till kvinnorna också eftersom majoriteten a dem röstar rött.
Vi pensionärer ingår väl också i kategorin "Utanförskapet".
Imorgon är en stor demonstration som startar vid Kungsträdgården med avmarsch mot Mynttorget 12.30.
Jag och min sambo kommer att vara där. Den anordnas av PRO.
Jag uppmanar alla, även yngre som av solidaritet med oss "som byggt landet" att delta på min blogg:iortycker.blogspot.com

Maria sa...

Vad spännande valår det kommer att bli i år! Jag hoppas det blir maktskifte i Solna Stad! Vi behöver nytänkande, blir så besviken när man får svar från Solna Stad gällande trafiken, att den ska man inte leda om eller stänga av bara OMFÖRDELA???, för man ifrågarsätter hur avsmalnade Storgatan/Armégatan ska minska genomfartstrafiken? Den väller ju antingen från Essingeleden eller Frösundaleden...så hoppas S vinner och inför Tullavgifter i Solna.

Anonym sa...

Fyra år av lärlingspolitik, otrygghet, orättvisa och osolidaritet. Beslut utan konsekvensanalyser. Vi har sett ett massivt och kraftfullt systemskifte, och detta endast på snart fyra år.
- Vad kommer att hända om dom får förtroendet att regera fyra år till?
- Jag säjer bara Nya Zeeland.

Det är dock ingen slump att man utnämnde Stefan Ingves till
riksbankschef. denne man har studerat Nya Zeeländsk budegtpolitik både innan och utan.

Till sist:
Äntligen börjar jag känna en uns av trygghet och framtidstro när man så klart och tydligt presenterar budgeten från de röd-grönas sida.

Ha en trevlig dag.
Och framför allt gå och rösta i september,, Det gör 100% av höginkomsttagarna. så varför inte du?