onsdag, april 07, 2010

Man märker att det är vår när...

Bild: ETC


... man halkar på grus istället för is på Solnas gator.

... man fryser ännu mer om fötterna, för att man varit dum nog att lämna stövlarna hemma och tagit på sig ett par alldeles för tunna skor.

... 150 sommardäck stjäls vid ett inbrott på en gummiverkstad i Småland.

... alla sommarklänningar som H&M precis börjat skylta med redan är slut i lagret.

... de jävla fåglarna väcker en på morgonen.

... föräldrar till skolungdomar i Solna börjar ringa och fråga hur deras barn ska få tag i sommarjobb.

I Nynäshamn får alla ungdomar sommarjobb från kommunen eller företagen som ligger där. I grannkommunen Sundbyberg har s-ledningen hittills fixat fram 240 sommarjobb. Moderatledda Solna - med dubbelt så stor befolkning - tycker det räcker med 50. Idag kommer lite pengar från regeringen som tycker att man vill ”förbättra unga människors möjlighet till tidig kontakt med arbetsmarknaden”.

Det tycker vi också, alla som vill ska få sommarjobb - men snåla Solna tycker det räcker med 50 jobb. Jag tycker jag minns från motionsdebatten i fullmäktige att Salminen sa att Nynäshamnsidéen med sommarjobb till alla inte var bra. Sommarjobb kan ungdomarna fixa själva!

... det är grymt dammigt överallt. På gatorna, på mina fönster som det knappt går att se ut genom...

... rökarna får inte längre ha värmelamporna och fleecefiltarna ifred på uteserveringarna.

Vad ser du för vårtecken? Skriv i kommentarer!


P.S. Vet inte om det beror på vårkänslor, men AIK fotboll har tilldelats årets stipendium från nu Anders Gustâvs minnesfond. Bra! Han skulle nog ha vridit sig i sin grav om han visste vilken vändning arenaprojektet tagit... Men nog är väl 50 000 spänn till AIK Ungdomsfotboll en klen tröst för det klubbhus som de lovats för fyra år sedan och ännu inte sett röken av? Jag blev förresten intervjuad av Mats Strandberg i Sportradion för ett par dagar sedan. Här är länken till det inslaget.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , och annat intressant

1 kommentar:

Micke Knqpp sa...

hej Johanna! Din blogg börjar bli msomt ett tv program. Nått man måste fökja! Bra skrivit om sommarjobb med mera. Är inmte ett sommarjobb en inkörksport till ett jobb?

Vore kul om du vilje komma på vår nätverksträtt på tisdag 18.00. DU kan väl mejla ditt nummer till micael.knapp@hotmail.com

Kram Micke "Knappen"