lördag, januari 31, 2009

S we can eller Swecan?

Igår var jag på Teatergrillen och åt middag. Det var tydligen längesedan jag var där, för stället har förvandlats från gammal klassisk krog med hovmästare i smoking och maträtter med namn efter kända skådespelare, till kändistätt trendhak, komplett med eftersläppsbrudar och allt.

Idag är jag litet trött, fast inte så farligt, det var vinet för dyrt för. Satt här vid frukostbordet och såg fram emot helgens partidagar i Västerås, tills jag upptäckte via Erik Laaksos Twittrande att några ljushuvuden till partistrateger skojat till det och hittat på en ny devis för arrangemanget:
"S we can" Snälla, säg att det inte är sant! Det påminner om sådana där käcka klistermärken som folk brukade sätta på bilarna förr i tiden; "I love Hjo" eller "Ljusterö, just de´rö".
Det måste vara någon av gurkmänniskorna som kläckt en sådan infam idé.

Googlar man på orden S we can, får man lustigt nog upp en helt annan innebörd. Ooups!

Igår när jag gick från jobbet vid halv sjutiden kunde jag konstatera att flitens lampa lyste även hos folkpartisten Anders Ekegren, för han lämnade stadshuset samtidigt med mig. Han berättade att han skulle ägna helgen åt Krogrännet. Låter som ett klokt val. Han undrade litet försiktigt om jag visste ifall Thomas Bodström skulle delta? Han brukar tydligen göra det, oanmäld. Ifall det finns nån hotbild eller så, gissade folkpartisten. - Men om jag berättar det för dig måste jag ju döda dig efteråt, sa jag. Så vi enades om att det nog var bäst om han hölls ovetande. Äh, han skulle ändå aldrig kunna vinna över Bodis, han är ungefär hälften så lång och dubbelt så bred. Fast fan vet, han lär vara en jäkel på skrinnande... Må bäste man vinna. Önskar jag kunde varit där istället för i gurkstaden.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

deeped sa...

Som både strateg och gammal copywriter blev jag illamående av det. Dels att det helt enkelt är dåligt att på det sättet leka med ordets läte men också att det är en ganska ful idé att sno åt sig en del av Obamas framgångar. Jag hoppas att det inte blir långlivat... Skönt att höra att du ogillade det faktiskt.

Björn Fridén sa...

Aftonbladet plankar inlägget

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4303036.ab

Morfar Lasse sa...

Mig får det att falla tillbaks på ungdomen och leken kring sveriges, då tre levande chokladfabrikanter.

Tag det rätta,
tag Cloetta!

Det gör ni rätt i,
att ta Mazetti!

Det skulle du bara tro,
jag tar Marabou!


Fånigt så det förslår,
men populärt.

Ps. Du var säkert för ung!?!

Anonym sa...

Ta't lugnt ta en Toy!

Helt seriöst kan man ju fråga sig om vissa högt uppsatta inom mycket är helt ovetandes om både google, yahoo och allmän re-search. Pinsamt är ett ord som passar fint in i det här sammanhanget.

Anonym sa...

Ja det är lite "bält-mannen" över Måna och socialdemokratin..

"Håll Sverige rent" mot vänstern helt enkelt;))

Anonym sa...

太極峽谷,磐石營地,九族文化村,風櫃斗,雅築沙里仙溫泉,蛇窯蟬說,合歡山,嘉南八卦窯,糯米石橋,震災紀念公園,芙蓉瀑布,水鳥保護區,牛耳藝術渡假村,敷榮堂,登瀛書院,木屐蘭溪谷,木生昆蟲館,泰雅渡假村,惠蓀林場,水沙連古道,台一生態教育休閒農場,清境農場,生態農場,豐年靈芝菇,錦吉昆蟲館
奧萬大,埔里酒廠,埔里鯉魚潭,中台禪寺,台灣地理中心碑,九族文化村,玉山國家公園,合歡山,日月潭,田尾公路花園,新百果山,鹿港龍山寺,台灣民俗村,鹿港天后宮,溪頭森林,廬山溫泉,草嶺風景區,劍湖山世界,北港朝天宮,三條崙海水浴場,夏威夷,池南森林遊樂區,鯉魚潭,太魯閣,秀姑巒溪,長春祠,大佛風景區,東勢林場,古奇峰,五指山風景區,海水浴場,六福村,秀姑巒溪,石梯坪,磯崎灣,掃叭石柱,七星潭,小叮噹科學園區,大聖渡假,三義木雕博物館,谷關風景區,武陵農場,大坑風景區,亞哥花園,崎頂海水浴場