torsdag, november 27, 2008

Kd måste bli mer svenska

På måndagens fullmäktigedebatt i Solna kallade kristdemokraternas ledare Malin Appelgren vårdnadsbidraget för en stor framgång. Ett fåtal, mestadels kvinnor i utanförskap eller med låg inkomst, har hittills sökt bidraget. Om det är en framgång undrar jag hur hon definierar en motgång?

Men hon är kanske inte riktigt svensk?

Om jag har tolkat moderaternas tankar bakom svennebanankontraktet rätt, så ska man skriva under på att man delar "svenska värderingar". Som exempel på vad som är svenska värderingar nämnder moderaterna ”den svenska synen på jämställdhet" som viktig. "I andra kulturer finns uppfattningen att mannen är den naturliga familjeförsörjaren, kvinnan har en annan roll", berättar moderaternas partisekreterare.

Mmmmm, i kristdemokraternas kultur till exempel.

Seriöst, är inte de svenska lagarna, som grundar sig på mänskliga rättigheter, ett kontrakt i sig? Det verkar som om moderaternas partiskereterare har varit litet för ivrig med PR-fingret inför moderaternas framtidskonvent i helgen. Iallafall om man får tro Nyamko Sabunis skvallerhint i intervjun på Amnetstys hemsida.
Där hon för övrigt i god Reinfeldt-anda vägrar svara på en rak fråga om hon kan tänka sig att vara minister i en regering som stöds av Sverigedemokraterna. Hennes svar har definitivt inte passerat någon PR-konsult: "Jag tror inte att de kommer att komma in. Man ska inte lägga för mycket vikt vid opinionsundersökningar. ...Vi tar det om de väljs in i riksdagen".

Ur DN 18/11:

Jag kanske har missuppfattat, men jag trodde att en integrationsminister skulle vara för integration?

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Krassman sa...

Ha ha, KD är ju för underba alltså. Du har väl sett inslaget på SVT om deras efterlängtade reform som skulle förändra livet för alla barnfamiljer.
http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1325716&lid=puff_1325722&lpos=rubrik

Mattias Lönnqvist sa...

Så numera är det politikerna som sätter rubrikerna hos DN? Det är en förändring som gått mig helt förbi.

Anonym sa...

Ja du Krassman, kommunister känns ju "fräscht".. eller?

Kasta glas i stenhus?!

Anonym sa...

Så bra liknelse mellan Kd´s politik och Moderaternas retorik om jämställdhet. Önskar att man någon gång blev lika bra på att se samband i vardagen. Det är nog det som glänser på din blogg.