fredag, mars 28, 2008

God made glidmedel

Cool-Åsa tipsar mig om The Sloganizer. Man skriver bara in det ord eller namnet på den person man vill ha en slogan till och vips så dyker det upp en tipp topp slogan i rutan. Själv fick jag

Johanna Graf extra dry

Vilket kan stämma denna morgon. Jag har slutat sluta tvätta håret. Ja, jag har alltså börjat igen. Jag vet att många följt detta experiment med glädje och spänning, men jag måste göra er besvikna. Jag orkar inte mer. Det är väl OK om man befinner sig på bloggavstånd, men för dem som tvingats vistas nära mitt hår har det nog varit mindre kul. Inte för att det stinkit eller nåt, det är mer personen under lockkalufsen som blivit mer och mer irriterad.

Jag har läst och läst på hemsidan lockig.se. Det finns hur mycket råd och tips som helst om vilka produkter man ska och abslout inte ska använda. Det finns tips om vilken sorts handduk man ska torka lockiga hår med (microfiber) och det finns instruktioner exakt hur man ska veckla in håret i handduken för att inte frizza till lockarna (ploppmetoden. Jo det är sant, den heter så).

Det finns t o m med en liten falang inom lockig-kollektivet som varmt förespråkar användningen av något som heter Klick i håret. Jag googlar på namnet och hittar - Apotekets glidmedel! Helt outstanding som hårgelé, lovordar lock-tjejerna på diskussionsforumet, håret blir samlat och glansigt som aldrig förr. Så ja, jag erkänner, jag har använt det också. (Det är en separat och rätt kul historia om när jag var på Apoteket och köpte eländet. Aldrig har Solna varit så litet och aldrig har så många jag känner samlats i samma kö. Ha det i håret, säger hon? Jo, morsning!)

But still. Mitt hår blir visserligen inte särskilt smutsigt, trots avsaknaden av schampo och tensider och vad det nu är. Men det blir inte heller mindre frizzigt, som ju vara hela tanken med att slopa uttorkande produkter. Jag lägger in en sista bild som togs the day of surrender, i tisdags. Jag var alltså utan schampo i drygt tre veckor.

Jag testar att sloganizera ordet glidmedel och skärmen blinkar fram

God made glidmedel

Vilket, på ett sätt, ju är sant.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Alexandra Einerstam sa...

Jag behöver varken sluta tvätta håret eller ha en massa produkter i mitt hår - det är lika lockigt ändå *skratt*

Anonym sa...

Jag vet många som skulle vara glada åt Ditt "frizziga" hårsvall! Med eller utan div produkter är det fantastiskt! Men att Du "har det i håret"... tror vi vad vi vill om...! God bless you! /C

Anna, Fair and True sa...

Jag tycker ditt hår ser jättefint ut! Inte alls så frissigt.

Anonym sa...

Kunde inte låta bli att testa the sloganizer... med förskräckande resultat: Anna-Karin Lundström, your specialist. Så går det när jag ger mig på olika test. Skrev just om det på min blogg.

Calle Fridén sa...

Wow. Vilket hår....