söndag, mars 02, 2008

No kiddin´- it´s no ´poo!

Jag har slutat tvätta håret.

Jo, det är sant. Iallafall med shampo. Läste artikeln i City i förra veckan om folk med lockigt hår som bara tycker håret blir fulare och frizzigare efter schamponering. Kommer ihåg när jag var liten och sprang runt hela somrarna på landet med lockarnaflygande. Det fanns inget varmvatten och badade gjorde man i havet. Möjligen hände det att man sköljde det i regnvattentunnan för att få bort havssaltet. Håret har aldrig mått bättre än då.

Så nu ska jag testa No´ Poo-metoden. Man tvättar helt enkelt håret en sista gång med ett schampo som bara innehåller sulfater (rengöringsmedel, precis som i tvättmedel). Därefter använder man balsam istället för schampo. Inga specialmedel behövs, tvärtom är de balsam man rekommenderar i stället för schampo ofta av den billigare sorten. Tricket är att inte använda sulfater, mineraloljor, alkoholer eller silikon.

Utförlig beskrivning till No´Poo finns här och jag kommer även att rapportera om mitt experiment löpande på bloggen. Så här ser det ut idag, dag 1:Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , ,

5 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Jag tvättar håret varannan eller var tredje dag. Man kan liksom vänja håret. Men jag vet inte om jag skulle kunna gå all the way som du! Det ska bli spännande att följa!

Johanna Graf sa...

Det tycker mina barn också. De skrattar rått och påpekar min dubbelmoral när jag tjatar på dem att duscha hela tiden:-)

CalleFridén sa...

Wow, vilket hår....

Lussan sa...

Jag har testat det där två gånger - den ena halvhjärtat och den andra lite mer envist, men jag gav upp. Håret kändes till sist inte riktigt rent.
Efter försök två bytte jag istället till ett väldigt snällt och oparfymerat tråkschampo, men kör lite mer med balsam än förr. Mycket bättre.
Fast nu måste jag ju se om det lyckas för dig. :)

Nawal sa...

Hej, hur har det gått med no poo metoden??