onsdag, mars 19, 2008

Inte ordlös, men mållös

Idag är det Ordlös onsdag i bloggvärlden. Jag saknar inte bilder, men däremot ord för dumheten hos en del siffror:

Siffran 8. Varför, varför, varför börjar så många skolbarn klockan 08.00 morgonen? Det var länge sedan, väldigt länge sedan, som familjerna behövde stiga upp i gryningen för att mjölka korna och sedan gå en mil till byskolan. Idag har föräldrar ofta flextid, men sällan barnen. Puckat. Jag har sagt det förut och säger det igen: Inför flextid i skolan nu!

Siffrorna 7 och 9. Varför börjar bion 7 eller 9? Antingen går man direkt efter jobbet, och då känns 7 litet sent, eller så går man hem emellan och matar barnen eller sig själv, och då blir det jäktigt att hinna till sju, medan 9 känns för sent. En film som är slut vid 23-tiden gör dessutom att både man själv och en eventuell barnvakt kommer hem rätt sent, vilket är en nackdel iallafall under arbetsveckan.

Siffrorna 20, 40, 60, 80, 100. Visserligen medger lagen sådana hastighetsbegränsningar numera, men fortfarande är de helt dominerande gränserna 30, 50, 70, 90, 110.
Varför är då de flesta bilars hastighetsmätare utrustade med jämna siffror?
- Hm, nu kör jag i en hastighet som ser ut att ligga på det lilla halvt osynliga strecket mitt emellan 20 och 40, undrar om det betyder att jag håller 30-gränsen?

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Helt rätt det där med bio! Varför? Varför? Kan någon sund människa förklara varför man absolut inte ska kunna gå på bio klockan 20.00?

Har råkat ut för det där tusen gånger och hade förstått om det varit så i en liten bio med 1-2 salonger. Men i biopalats med 10-talet salonger. Har ofta haft lust att starta kampanj mot SF men har istället gjort en rösta-med-fötterna-kampanj som SF väl inte ens märkt i sin statistik.

M

Anonym sa...

Mållösa blev Djurgården i försäsongens derby mot Gnaget, 0-2 i Portugal svider nästan lika hårt som de tokiga planer de har för Överjärva gård! Låt kultur- och naturvård få kosta några kronor, jag har hört att Solna är en rik kommun... visa det!

Anonym sa...

Tittar in!

Anonym sa...

Ordlös kan man bli, man saknar ord när man hör att Solna kommun har förslag på att riva kulturmiljön på Överjärva gård, för att bygga ungdomsgård och skolor... i ett naturreservat! Say no more.

Johanna Graf sa...

Håller helt med angående Överjärva gård. Ska göra mitt bästa för att stoppa galenskaperna.

lg sa...

Hej!
Visst var det skojiga reflektioner men lite väl kategoriska, kanske. T.o.m. Filmstaden Råsunda har fler föreställningar än 7 och 9. Och min Toyota har de udda tiotalen markerade med siffror på hastighetsmätaren. Fast när jag var ung, DÅ fanns det bara sjuan och nian (utom på långfredagen då det bara var en förställning och det var antingen Barabas eller Ben Hur och så naturligtvis för söndagsmatinéernas eftermiddagsföreställningar som gick ett och tre...). Och nu har ju Vägverket lyckats slita sig från de udda tiotalen och förslår som nya hastighetsgränser 40, 60, 80, 100 och 120 km/tim.

Men egentligen spelar det ingen roll för idag visade sig våren på riktigt!!!!!