måndag, november 07, 2011

Kan jag inte få en förskollärare till istället för att äta mer på krogen?

Alltså, jag har verkligen försökt förstå. Trots att jag tillhör den ironiska generationen, så är jag inte ironisk nu: Om man sänker momsen på krogen så kan restaurangägaren sänka priserna och då kommer fler gå och äta på krogen. Så var det väl tänkt?

Jag är ingen nationalekonom, så jag kan inte riktigt ifrågasätta om det funkar. Men när jag hörde vad det kostade, och sedan hur många jobb Anders Borg räknade med att det kan ge, blev jag väldigt betänksam. 3 500 jobb för en kostnad av 5,4 miljarder, det blir ju EN OCH EN HALV MILJON PER JOBB?!?!

Måste jag äta mer på krogen för att skapa fler jobb i Sverige? Om jag hellre vill ha fler lärare i skolan eller händer i hemtjänsten, kan jag inte i valfrihetens namn få lägga mina skattepengar på det? Känns litet hälsosammare också.
Tänker jag stillsamt.
Men det är nog nåt jag inte förstått.
Anders Borg är ju nationalekonom. Eller är han mer... moderat?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , och annat intressant

3 kommentarer:

Denice sa...

Hej!
Jag googlade på "prata med katter" och då dök din blogg upp. Läste inlägget du skrev år 2007 när ni hade besök av en kattviskare..

Jag behöver hjälp av en sådan.
Minns du vart du fick tag på hennes nr? Det var dock några år sedan ni hade kontakt så jag förstår om du inte kommer ihåg.

Vad kostade det?
Tack på förhand!
MvH//Denice
dnajz.blogg.se

Johanna Graf sa...

Kattprataren heter Eva Karlsson och nås på vbkom@zeta.telenordia.se
alt. vbk@comhem.se
Kostar väl en 3-500:- beroende på tiden hon lägger ner, tror jag. Lycka till!

Spiff sa...

Vi betalar redan idag världens högsta skatter, högst bensinpriser (mest p.g.a höga skatter och avgifter..), dyraste maten, mest för elen och den högsta momsen på allt detta..
Hur otroligt mycket "bättre" borde vi inte redan ha det?
Det kanske inte fungerar så att dyrast alltid är "bäst"...