torsdag, april 30, 2009

Ta vara på den här goda idén från idrotten!

En riktigt bra idé har en given plats i bloggen denna månad, då temat är Bara Goda Nyheter.
Jag fick ett brev från Stockholms idrottsförbund idag. Där lanserar de sin idé om ett anläggningslyft för idrotten.

Vi har en situation där många idrottsanläggningar i vårt växande län börjar bli både överfulla och slitna. 66 % av specialdistriktsförbunden har i intervjuer med förbundet uppgett att träningsytorna ärotillräckliga för deras verksamhet och att deras idrotter har ett behov av upprustning av befintliga träningsanläggningar eller ett tillskott av nya.Ett citat ur rapporten:
Stockholmsområdet är rena U-landet vad gäller antal, storlek och modernitet på idrottsanläggningar. Med tanke på befolkningsmängden i Storstockholmsområdet håller inte detta i längden.”

Samtidigt, i samma län, går snart över 2 000 byggnadsarbetare arbetslösa. Många av dem är pappor till barn som idrottar. De står varje helg och många, många vardagkvällar och kollar på sina söner och döttrar som indrottar på dessa slitna anläggningar. Vore det inte att slå två flugor i en smäll om vi kunde tidigarelägga investeringspengar till ett rejält anläggningslyft och samtidigt skapa jobb till människor som inget hellre vill än att slippa ligga samhället till last? I min hemkommun Solna var det just det som vi socialdemokrater föreslog i vår budget, som röstades ner av den moderatledda majoriteten. Å, vad gärna jag hade tagit idrottsrörelsen i hand på denna jobbskapande investering i våra barns och ungdomars fritidsmiljö!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , och annat intressant

Inga kommentarer: