fredag, april 17, 2009

Sluta klaga, det är vår!


Alla bara gnäller, är missnöjda och träter internt. Jag skulle kunna fortsätta på den linjen. Regeringen duttar med AMs-åtgärder, Pirate Bay-domen är en skandal, bolagsdirektörernas bonusar är egentligen Wanja Lundby Wedins fel, och nu måste socialdemokraterna presentera ett regeringsdugligt alternativ, få fler att bry sig om att rösta i EP-valet och bla bla bla.

Men jag orkar inte. Det är vår. Alla människor på stan är vackra och glada. Jag älskar blommorna som tittar upp ur rabatten, den mörkblå Mustangen, mina fina och goda vänner och släktingar.

Jag tror jag ska ta en gnällfri månad. Bara skriva om framåtsyftande, kreativa och positiva idéer, egna eller andras. Sagt och gjort. Går ut och letar på bloggar och tidningssajter.

YIMBY ( Yes In My Back Yard!) hittar jag följande: Citybanan har nu fått sina sista tillstånd, och nu kan bygget av alla delar av banan sättas i gång. Diskussionerna har varit många och långa, om ytspår, tunnlar och annat. Nu kan slutligen alla delar av bygget av ny kapacitet för järnvägen komma igång, och en del av infrastrukturproblematiken avhjälpas. Det är glädjande!

På Tillit, tidningen med bara glada nyheter hittar jag boken Tjäna pengar och rädda världen
I den presenteras olika samhällsentreprenörer som Volontärbyrån, GodEl, Gringo, Dem Collective, Myrorna, Hand in Hand med flera. De går alla i fronten och visar vägen för hur man driver företag och organisationer i en global tid där miljö- och sociala utmaningar är högsta prioritet. I dagens globala samhälle är behovet av sociala innovationer större än någonsin, dessa den hållbara ekonomins entreprenörer visar vägen. De arbetar fram nya affärsmodeller, nya logiker och hittar nya marknader, som tar hänsyn till sociala och miljömässiga faktorer. Grymt.

Avslutar med en låt alla kan tralla med i, denna vackra fredags finaste kärlekslåt "By my side" med Ben Harper.

Läs även andra bloggares åsikter om, , , , , , , , , , , , , , och annat intressant

4 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Jag har länge velat starta en blogg med positiva nyheter. Du kanske vill bidra till den?!

En annan bra nyhet var att de idag äntligen valt ett förslag för Slussen. Om de nu inte ändrar sig igen...Fast jag ska vara positiv!

John sa...

Härligt med positiva nyheter.

Kolla in 4cycle.se för ett riktigt smart sätt att kombinera grönt tänk med socialt ansvar.

Morfar Lasse sa...

Johanna,

det gläder mig att det kommer nya ord ur "din penna". Personligen tycker jag att du brukar prestera framåt riktade tankar på din blogg. Ofta skriver du om olika samhällsansvar i din roll som politiker. Det handlar om olika frågor, samt en tanke för en positiv utveckling av den. Vilket är den stora skillnaden mellan de "vanliga gnällspikarna" och den kreativa politikern. Jag tycker att du tillhör den senare gruppen.

Min egna blogg heter
Kloka ord och galna idéer
Ett försök till en positiv syn på livets negativa sidor.
Jahonna läs rubriken två gånger och fundera på om den ge dig någon inspiration.

Min uppfattning är, att det blir en spännade månad med en "nyvässad penna" och härlig klokskap i centrum. Jag tror att den blir lärorik månad, som det ska bli roligt att följa.

Lycka till Johanna! Jag tror på din förmåga att skapa något ännu bättre än det du skriver idag.

Spiff sa...

Härligt! Kreativa ideer, possitiv livssyn och distans, både till sig själv och "patit", kan göra dig till en "stor" politiker.

Själv längtar jag till att "min" golfbana öppnar nästa vecka och glädjer mig med dottern som just lärt sig starta själv på cykeln..