torsdag, mars 26, 2009

Säg NEJ, inte kanske, kanske, kanske!

Var på debatt med Ibrahim Baylan (s) och Per Schlingman (m) på Södra Teatern igår. Ämnet var integration och jag trodde det skulle bli astråkigt.

Det brukar bli det när politiker ska vara så där engagerat politiskt korrekta som de tror att det ämnet kräver. Men jag gick ändå, mycket för att se Ibbe i sin första duell mot sin moderata partisekreterarkollega.

Och jag blev positivt överraskad. En avslappnad Ibbe som med både självförtroende och självironi tog debatten med Schlingman. Man kan lugnt konstatera att det var ett omaka par, som igår hade sin första date. Torpeden Schlingman kommer nog aldrig känna sig riktigt bekväm bredvid Botkyrkasnubben/norrlänningen Baylan. Debatten då? Jo, den blev faktiskt rätt bra, framförallt tack vare moderatorn, duktiga Karin Pettersson från magasinet Fokus.

Speltaktikern Schlingman försökte med tricket att anklaga alla andra partier för att vara rösttaktiker i invandrarpolitiken. Är det några som fiskar i grumliga vatten med sin tendens att bara nämna invandrare i termer av arbetslöshet, så är det väl moderaterna själva? Först hette det att det var vita landsortbor som inte ville jobba och hellre levde på bidrag. Nu heter det att det är invandrare som vägrar lära sig språket.

Men helst vill moderaterna inte alls tala om arbetslöshet och jobbkris just nu, konstaterade Ibbe. Däremot för de gärna över samtalet på integration. Detta gulit-by-association-trick att nämna arbetslöshet och invandrare i samma mening är riktigt, riktigt lågt. Skaffa fram jobben istället, så ska ni få se på integration! Eller introduktion, som en kommunal tjänsteman från Botkyrka riktigt påpekade att man borde säga när man talar om jobb, språk och sådant. Integration är nåt mycket mer och större. Men det talar sällan politiker om. Jo, det gillar att uttala "mångkulturellt samhälle", i tal och artiklar och sådant. Men vem har ett handlingsprogram för hur det ska gå till?

Inget parti just nu tror jag. Men debattens bottennapp åstadkom ändå Per Schlingman som - i likhet med så många andra moderater - vägra svara på frågan om de kunde tänka sig att samarbeta med Sverigedemokraterna. - Låt oss inte gå händelserna i förväg, det beror på valresultatet... Fy fan. Vad i hela friden är det som avhåller dem från att helt enkelt svara NEJ? 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så otroligt ointressant att läsa dina högst färgade kommentarer med syran drypande så fort men beskriver en meningsmotståndare. Medan "norrlänningen" Baylan, eller "Ibbe" som han lite käckt, kamratligt kallas, till skillnad från "torpeden", uttalar den ena klokare sanningen efter den andra. Simsalabim bara..

Men "norrlänningen Ibbe" , som inte fick något vettigt alls gjort under alla år som skol-minister, skall nu frälsa oss det Svenska folket mot alla dom som inte insett det oerhörda värdet med alla invandrare och all "multi kulti" vi har.

Upp till bevis nu Johanna, vilka är "vinnarna" på allt det här? eller ens uppsidan..

Kan du se att det kan finnas några problem alls?

Om det nu finns problem, tror du inte att andra partier kan eller vill lösa dessa, även om dom inte är samma lösningar som dina?

Har du så lite respekt för andras åsikter..

S R LARSON sa...

"Skaffa fram jobben istället, så ska ni få se på integration!"

Din partiledare och finans-skugg-minister har just foreslagit ett skatthojarpaket. Kan du vara sa snall och forklara hur hogre skatter skapar fler jobb, tack.

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色