torsdag, mars 05, 2009

Myggor och kameler

Gissa vem som sagt det här?
- Vi ska driva äldreboende och skolomsorg, inte bygga på oss arenor. Om kommunen vill gå in med sponsring eller hjälpa till med infrastruktur är en sak, men att ta på sig ägandet och driften av arenan är ett mycket större åtagande. ... Satsa pengarna på att renovera skolan istället. Den är enormt sliten.

Nej, det är inte socialdemokraterna i Solna som yttrar sig över Nationalarenan för fotboll, det är den moderata oppositionsledaren i Sundbyberg som protesterar mot den socialdemokratiska majoritetens planer på att satsa på en nationalarena för baseboll för 12 miljoner.
Vi socialdemokrater i Solna har ungeför samma sak, men då om Nationalarenan för fotboll Swedbank Arena för 2 500 miljoner, som Solna stad ska bli delägare och finansiär i.

Notera skillnaden. 12 miljoner i Sundbyberg och den moderata oppositionen tar till brösttoner.
2 500 miljoner i Solna och socialdemokratiska oppositionen kallas "ängslig" och "visionslös".

Undrar om moderaterna hört talas om uttrycket "sila mygg och svälja kameler"?

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , , , , , , ,

12 kommentarer:

Anonym sa...

Snyggt ,, mer och mer likt Usa.

Privata sjukförsökringar och Hitler buggning i telefoner och mail så politikerna kan fortsätta med sina brott om någon oliktänkande hotar deras position.

Vad är nästa steg ska vi byta språk ochså som tokprofessorn radezik eller vafaan nöten hete proklamerade?

Märks ju tydligt vilka som jobbar åt vem.

Ska vi döpa om nationens namn ochså kanske?

Anonym sa...

Jag tänker vara en samhällsfara så länge mitt folk är en handelsvara.

http://thepiratebay.org/torrent/4747323/Max_Peezay-Boven_I_Dramat-SE-CDS-2009-TPB

Mattias Lönnqvist sa...

Du bortser från några uppenbara saker:

1. Grufman är vald som oppositionsråd i Sundbyberg, inte i Solna. Det gör honom till den enda heltidspolitiker som ser till majoritetens intressen i Sundbyberg och givetvis ska han då också sätta blåslampa på sossarna när de (återigen) sätter på sig spenderbyxorna utan att veta var pengarna ska tas.

2. Solna är en av landets rikaste kommuner, med en stabil ekonomi och gott om eget kapital. Sundbyberg uppvisade underskott en majoritet av åren 94-06 innan alliansen gick in och städade upp i ekonomin. Nu ser vi hur budgetdisciplinen svajar igen och hur socialdemokraterna försöker hitta så många nya utgiftsposter som möjligt.

3. Fotboll är en stor sport och en nationalarena bör inte vara några problem att få ekonomi i. Baseboll är en marginalsport och det kommer att sluta med att Sundbybergs kommun kommer att få pytsa ett antal miljoner för ett extremt begränsat reklamvärde.

4. Som verksam i Sundbyberg har givetvis Grufman bättre inblick i Sundbybergs verksamhet än i Solnas. Precis som du antagligen har bättre inblick i Solnas verksamhet än Sundbybergs. Du har inte direkt ställt dig i första ledet för att kritisera sådant i Sundbyberg som du har invändningar mot i Solna, så varför förväntar du dig att Grufman ska göra det?

Morfar Lasse sa...

Visst är Solna en rik kommun occh fotboll en större sport än baseball.

Men hur många gånger har den nuvarande nationalarenan varit helt utsåld de senaste 5 åren?

Vilka delar av arena är av den kvaliteten, att de behöver renoveras och vad skulle det kosta?

Vilka mer kostnader kommer en "rivning" och en nybyggnation på "Råsundas plan" att medföra?

Kommer nationalarenan att garanters alla landkamper, eller kommer fotbollsförbundet att fortsätta sprida landskamperna över andra arenor för att stimulera fotbollsintresset i sverige?

Frågetecknen är många, många fler och hitintills inte ens berörda i debatten.

Den nya fotbollsstadion är ett rent skrytbygge för "hemmablinda skrytmånsar"!

och se till att räta ut frågetecken eller ....

Anonym sa...

Förlåt mig om jag har fel...men, jag har för mig att jag hört att t.o.m. Solnas stora idrottsklubb, den som tidigare hade Europaambtioner, Allmänna Idrotts Klubben, är tveksamma om de kan använda den nya arenan som hemmaplan? Beroenda på kostnaderna? Dessa brukar ju knäcka storstadsklubbarna jämfört mot landsortsklubbarna som oftast äger sin mindre "lador"...

Anonym sa...

En finansminister som talar med kluven tunga...

En jobbpolitik som havererat...

Luftiga uttal om vindkraft istället för nuvarande industri...

Den ena skyller på den andra, och den tredje (Maud O.) har inte tid att uttala sig...

... och bonusar, bonusar, bonusar...

Hjälp, fräls oss ifrån ondo!

Anonym sa...

Wow! Sverige kan alltså bli ett ytterligare lite tristare samhälle att leva i..

Lite närmre ett socialistiskt Roy Andersson samhälle..

Anonym sa...

Kan det vara så att en Nationalarena i fotboll inte bara genererar pengar åt fotbollsförbundet, utan även många goa miljarder åt Solna stad?
Övertygad om att Stockholm gladeligen tar över den om ni inte vill..
Sen är nog basebollarenan en garanterad förlustaffär för alla tider framöver!

Anonym sa...

En ny nationalarena behövs !

Anonym sa...

1993 skrev Reinfeldt en bok som heter "Det sovande folket". I den gör han en del sanslösa utspel om den generella välfärden, socialdemokratin och det svenska folket."Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd." (Sid 52 i boken) Reinfeldt anser alltså att de som solidariskt ställer upp bakom den generella välfärden är mentalt handikappade. Det samma gäller alla de som inte röstar borgerligt (det vill säga en majoritet av svenska folket under de senaste tolv åren).

Han skriver också att "Välfärdstaten är en omöjlig konstruktion. /.../ Överge den generella välfärdspolitiken och sluta att uttala löften om att välfärden kan garanteras politiskt. Politiker skapar inga resurser och kan därför inte heller ställa ut löften om resursernas fördelning." En ärligare Reinfeldt än vad vi ofta stöter på.

På sidan 112 i boken skriver han vidare "Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt ska inga standardkrav skattefinansieras." Där kan man snacka om en hänsynslös och kall politiker.

Anonym sa...

För den som vill läsa:

http://thepiratebay.org/torrent/4760744

Anonym sa...

Marknadsplanen för Swedbank Arena är en osäker glädjekalkyl även om AIK bestämmer sig för att spela där. Och nu är det till och med så att AIK dragit i bromsen vad gäller Swedbank och bestämde på ett medlemsmöte den 9 februari att först ordentligt utreda andra alternativ. Det är inte alls säkert med AIKs deltagande på nya arenan, och då är risken ännu större för att skrytbygget ska drabba Solnas skattebetalare ordentligt!

Detta verkar borgarna inte så glada över (att AIK:s medlemmar ansvarsfullt vill utreda vad som är bäst för klubben) utan nu har Lars-Erik Salminen hotat att sätta AIK Hockey i konkurs om man inte väljer Swedbank arena som hemmaplan (AIK Hockey har tydligen en skuld till Solna Stad). Denna utpressning berättades det om på AIKs årsmöte igår måndag, av den legendariske Ulf "Lill-pröjsarn" som varit i kontakt med Salminen.

Hela projektet liknar allt mer en soppa, som nog smakar rätt beskt också...