onsdag, januari 07, 2009

Nytt år, nya tag, nya lärdomar

Idag börjar allvaret för de lyxlirare och kontorsråttor som i likhet med mig passat på att ta ut hela två veckors sammanhängande ledighet över jul. Det har känts som ett riktigt gammaldags jullov, och samma känsla av overklighet som under skolåren kom över mig när väckarklockan ringde (mitt i natten!?) i morse.

Nåja, bara att bita ihop, skyffla undan snön och bege sig till kontoret. Livet är trots allt ett underbart äventyr och behåller man bara sin nyfikenhet kan man lära sig nåt nytt varje dag, i varje situation.

Men innan de där nya tagen tas, kan det vara på sin plats att summera vilka nya kunskaper som livade upp våra sinnen och själar förra året. En titt på BBC News 100-lista över saker vi inte visste innan 2008 ger nästan svindel.

Jag kan bara nämna några av alla de omistliga kunskaper som bibringades vår värld i nådens år 2008:

1. En man ska prata med kvinnan till vänster om sig vid förrätten och damen till höger under huvudrätten. Oj, oj, det skulle min icke-bordsherre på nyårsfesten vetat om. Han pratade med mig mest hela tiden. Det finns ingen skick och fason! Brittiska universitet inför nu obligatoriska kurser i etikettregler för sina elever. Ta testet här.

2. Både män och kvinnor tycker att långa ben hos det motsatta könet är attraktivt, men inte för långa. Stopp ett tag nu, visste vi verkligen inte detta förut?

3. Morötter var ursprungligen lila.
Den orange färgen odlades fram på 1600-talet av patriotiska holländska odlare som ville matcha nationsflaggan.

Här finns mer, oändligt mer visdom att ösa ur, så jag återkommer imorgon med fler omistliga 2008-kunskaper.Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Morfar Lasse sa...

Jo du, Johanna,

och fortsättning är inte bara God, den blir längre oxå!

Igår kväll sattes ett nytt revolutionerande världsrekord i spansk tv. Det nya rekordet är
en meter och trettiotvå centimeter.
Det är de längsta kvinnobenen som blivit ännu längre.
(längden mäts från höft till fotknöl)

Johanna Graf sa...

Shit, där ligger man i lä!

Anonym sa...

Snygga ben... ;-)