torsdag, juni 21, 2007

Den som gräver en grop åt andra

Igår röstade de om det i riksdagen. Maryam har redan skrivit om det. Men det förtjänar verkligen att upprepas: Man bör undvika att kasta sten i glashus.

S i Stockholm ville inte ha biltullar 2002. Det ville däremot miljöpartiet, som ställde det som villkor för att medverka i en s-v-mp-koalition på riksplanet. Ungefär som när Stella Fare och Stockholmspartiet tvingade m-fp-c att stoppa Norra Länken och måla cykelbanor för att stötta deras styre i Stockholm 98-02. Sån kohandel är aldrig kul och väljarna blir med rätta förbannade för att de inte kan lita på att partiet de röstat på får sin vilja igenom.

Det kan jag förstå och sympatisera med. Däremot tycker jag det är lägre än fucking Glocalnet när ett politiskt parti hemfaller till smutskastningskampanjer och låter enskilda ledamöter klä skott för en stor, komplicerad politisk tvistefråga. Det har jag också sagt till den ansvariga moderaten på ett mycket tydligt sätt, mellan fyra ögon.



När sedan moderaterna kovände i frågan om trängselskatten två dagar efter valet i höstas, blev situationen plötsligt omvänd. Nu var det plötsligt moderaterna med sina högljudda "Stoppa sossarnas biltullar" och "Att lita på"-affischer, som blev överkörda av sin egen regering.
Och det var inte bara ett svek, det var två:
Först sveket mot de egna väljarna som trodde att en röst på moderaterna var en röst mot trängselskatter.
Sen sveket mot dom som röstade för att trängselskatterna skulle gå till kollektivtrafiken.

Nu införs trängselskatt den 1 augusti, men varenda krona går till nya vägar, som alla vet alstrar ännu mer trafik. Dessutom ska de som tar bilen till jobbet få göra skatteavdrag!

Om detta kan moderatregeringen inte köra samma talregel som de använder till väljare som chockats av nedskärningarna i trygghetsförsäkringarna: - Jamen, det här lovade vi redan i valrörelsen.

Hur Stockholms- och Solnamoderaternas riksdagsledamöter röstade? Det tänker jag inte göra några hatflygblad om, men så mycket kan jag säga, att ni får era misstankar bekräftade om ni går in på riksdagens hemsida och kollar. (Gå in på ledamöternas omröstningar , riksmöte 2006/07, betänkandenummer SKu19)

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Någon förvånad?
Nä, nu har jag inte tid ska fixa en examen från Fairfax.

Anonym sa...

Det har aldrig slagit dig Johanna Graf att det finns människor som verkligen behöver ta bilen till jobbet, bl.a. för att kollektivtrafiken Inte fungerar som den ska!!! Du snackar om att kasta sten i glashus, är det något sossarna är fenomenala på så är det verkligen glashus...Se på Annika Billström: upp som e sol och ned som en Pannkaka!!!

Anonym sa...

Pengarna borde gå till nysatsningar på kollektivtrafiken, turtätheten, punktligheten, och dess infrastruktur tycker jag. Om inte annat för att staden ska fortsätta att fungera...

karlr från betongelit (samhällsplaneringsenheten)