fredag, maj 11, 2012

De fulaste fiskarna...

...åker väl aldrig dit?
- Nej, det kommer säkert inte hålla juridiskt för en fällande dom, trots att alla fattar vad som hänt.
- Ja, det är för jävligt.
- Tänk vad mycket viktigare saker man kunde använt de pengarna till.
- Pampar som suttit för länge vid makten, tänk att de tvunget ska bygga monument över sig själva!

Snacket på tandläkarmottagningen i Solna i morse var pessimistiskt. Samma dag som dom faller  i mutmålet runt arenaskandaken i Solna, kom jag hem för att bland annat besöka tandläkaren. Det har varit litet svårt att sköta sådana grejor när jag varit på sjön, så jag får ju passa på nu, mellan seglingsjobben. I väntrummet och vid sköterskedisken snackade alla om domen i mutmålet som kommer idag. Personalen berättade att folk snackar mycket och är jätteförbannade, men ingen tror att de skyldiga till skandalbygget kommer åka dit. Trots att jag inte är oppositionsråd längre, ville alla snacka politik. Om alla skattemiljoner som gått till arenabygget, som kunde använts så mycket bättre. Till att reparera skolbarnens gymnastiksalar, till exempel:


Det här är bara ett litet smakprov, från en hemsida som en arg förälder startat. Det finns mycket, mycket mer av det här slaget. I en skola berättar lärarna hur de får ställa ut hinkar när det regnar, för taken läcker. I en annan är det så kallt på vintern att man tvingas undervisa med torkskåp och ugnsluckor öppna för att hålla värmen. I en förskola trillade ett stort fönster in för att bågarna var så ruttna. Bara ren tur att ingen unge befann sig under det just då. Jag kan fortsätta uppräkningen...

Men den ledande (m)ajoriteten prioriterar sänkt skatt och stora skrytbyggen. Om det beror på ren ideologi eller pengaintressen, ja det är svårt att avgöra, i synnerhet juridiskt. Debatten lär fortsätta. Om två år är det val igen. Då kommer folkets dom.

2 kommentarer:

Maria sa...

Din länk till en hemsida, som en arg förälder startat, fungerar inte.

Johanna Graf sa...

Oj, förlåt, nu ska den vara fixad!