tisdag, april 19, 2011

Snälla kungen, för Sverige i tiden, och gärna Finland också!

Det behövs bara några små korrigeringar, skrev de borgerliga ledarsidorna, sen har regeringen fixat allt som behövs. Vårbudgeten innehöll därför just ingenting. Utom ett jobbskatteavdrag till förstås, sånt behövs ju alltid. Så, nu skulle man bara "korrigera missarna i sjukförsäkringsreformen" så var allt klart. Fixat. Man förstår att han vill sluta, Borg, med ett så innehållslöst jobb.

Herregud, vilken verklighet lever de i, moderaterna? Kommunalanställda med 16 papp i månaden har för höga löner och slakten av vår trygghetsförsäkring vid sjukdom som gjort att 100 000-tals sjuka nu räknas som arbetsföra och ska söka jobb som inte finns eller de inte får, ja den har bara några "missar" som behöver "korrigeras" litet!

Fast på nyhetsplats var orden inte lika hovsamma. På framsidan av tidningen stod samma dag "Regeringen har pengar med ingen politik". Jag trodde politik var att vilja, men för moderaterna är det tydligen tvärtom. Inte för dvärgpartierna i alliansen, de vill mer och mer ju mindre moderaterna vill. Men för (M) är politik visst att vilja så litet som möjligt. Vilken tur då att marknaden vill desto mer. Nån måste ju styra!
Men tiden är i led, äntligen. Påsken ser ut som på de mer sydeuropeiskt producerade påskkorten folk skickade till varann på den tiden folk fortfarande skickade hälsningar till varann som krävde mer omtanke än en tangenttryckning. Ni vet, gulliga harar som skuttade i vårgräset bredvid påskliljor och nykläckta kycklingar. I år är påsken så sen att den bilden äntligen stämmer.En annan sak som känns ur led och minst sagt otidsenligt är de hyreshöjningar som kolonilottinnehavarna vid Ulriksdals slottspark drabbats av. De hyr av Solna kommun som i sin tur hyr av Statens Fastighetsverk, eller hovet, och vad jag vet är det INTE kommunen som plötsligt bestämt sig för att fyrdubbla årshyran från 5 kr/kvm/år till 20 kr/kvm. Det kan låta som småsummor, men för en lott med en liten stuga på handlar det t ex om 2435:- i årligt arrende, vilket nu höjs till 9740:-.

De mestadels äldre människorna som går där ute och påtar i jorden vet nu inte vad de ska ta sig till. Eftersom de inte kan se fram emot nåt femte jobbskatteavdrag får de väl gå till kungs med mössan i hand och be den goe herrn om anstånd med hyran. Annars bor ju hans dotter granngårds. Hon är dock varken berörd av jobbskatteavdrag eller hyreshöjningar. Hon fick sin kåk gratis, av regeringen, d v s i förlängningen av svenska folket.

Ojoj, det känns verkligen som om Sverige är på väg tillbaka till det sannfinländarna kallar den gamla goda tiden, ni vet då allt var som det brukade, svart var svart och vitt var vitt, hederligt folk bodde på landet och brukade jorden, bögarna gömde sig i garderober istället för att få barn, konst föreställde något, gärna finska tallar och folk pratade ett och samma språk så man begrep vad de sa, och sa vad man förväntade sig att de skulle säga.

Lugn, vi verkar på väg dit. Med stormsteg. Ett Sverige i tiden, och Finland med.


Sågningarna av sjukförsäkrings"korrigeringarna" haglar, föga förvånande.
Martin Moberg skriver om vårbudgeten, liksom fler i hans utmärkta länklista: (S)ebastians tankar om politiken som Borg och alliansen glömde, Lena Sommestad om att jämställdhet kräver ny ekonomisk politik, Leine Johansson om morotspiskan, Krassman om att det är 1278 dagar kvar, Annarkia om lögnen som villospår, HBT-sossen om ett nytt bloggpris, Scaber Nestor om att facken nu samarbetar mot FAS 3, Alliansfritt Sverige om att någon utvärdering av jobbcoachföretagen blir det inte, Annika Högberg om att nu blommar det, Tokmoderaten med en Raymond och Maria allusion, fler blogginlägg på Öppna kriskommissionen, Netroots, Politometern, Bloggar.se, Ab 1, 2, 3, 4, Dagens Arena 1, 2, SVT 1, 2, 3, DN 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, MyNewsDesk, SvD 1, 2, 3, 4, 5, 6, Löntagarbloggen, SvD och Aftonbladet om sannfinländarna, Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , och annat intressant

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan bara hålla med...