onsdag, april 27, 2011

Rädda Fukushima - höj jobbskatteavdraget!

Jag testade att ställa en kuggfråga till mina vänner på Facebook: Fredrik Reinfeldt har sagt att ”Det mest verkningsfulla vi gör mot barnfattigdom är att genomföra ytterligare jobbskatteavdrag”. Sant eller falskt?

Men de var för kloka, så de svarade alla att det var sant. Vilket det var! Det var i förra veckan, när han presenterade regeringens vårbudget inför en grupp unga företagare i Örebro. Karin Pettersson skriver på Aftonbladet att Reinfeldt allt mer fått karaktären av en kvacksalvare som ordinerar jobbskatteavdrag för allt från låntidsarbetslöshet till vatten i knäna. Man kanske till och med kunde skicka tipset till jordbävningsdrabbade Japan?

Det läskiga är att Reinfeldt och Borg - likhet med gammaldags kvacksalvare - försöker framställa det de gör som VETENSKAP. Trots att den ekonomiska teori de blev så upphetsade av under studietiden i Uppsala aldrig visat sig funka, inte i något land, inte under någon tid. Det blir inte mer jobb för att man ger mer pengar till dem som redan har. Om man däremot ger pengar till dem som INTE har, har de en tendens att handla saker de behöver, vilket i slutändan, om de handlar svenskt, kan ge jobb åt några arbetslösa här.

Om man däremot sänker skatten så att det blir mindre över till bra skola och förskola och dessutom Gör man livet svårare för sjuka och arbetslösa, blir fler barn fattiga.. Det behöver man inte vara vetenskapsman för att se.

Bilden ovan? Nej, den är inte från moderaternas vårkampanj.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , och annat intressant

1 kommentar:

Anonym sa...

:)