lördag, december 18, 2010

Sluta tugga fradga, låt vännerna laga julmaten och lyssna på de coola jullåtarna

Redan tröttnat på Wham och Mariah Careys julsnyft i varuhusens muzakterror?
Då har jag svaret på dina febriga jul(mar)drömmar. Under flera år har jag ägnat mig åt vanan att göra listor över musik, en nördåkomma jag annars mest brukar anklaga män för.

Fast nu tänkte jag alltså avslöja mig själv som värsta jullistnörden. Två sjukdomar i en liksom. Julnörd OCH listnörd. Kanske du ska göra som jag och några vänner ikväll; rulla julköttbullar så det står härliga till, och vad passar då bättre än litet helgstämning med hjälp av dessa töntiga, obskyra, glömda, genreöverskridande, rockiga, sliskiga, otippade JULHITS? Lyssna inte på all pretton som säger att "cool julmusik" är ett oförenligt begrepp, utan lyssna HÄR istället!

Det där med kollektiv matlagning förresten, det är verkligen ett tips för dig som inte pallar göra sju sorters rätter till julbordet natten till den 24/12, så att du somnar av utmattning redan till Kalle Anka på julafton. Nej, locka hem några vänner i helgen under förevändning att det blir rolig matlagningstävling och gott vin. Så får de laga sin favoritjurätt, som ni allihop sedan avsmakar och utser en vinnare till, och så spar du resten till julafton!He he, som Classe Möllberg som herr Arne i Trazan skulle sagt.

Tjena alla monsterjuldiggare!

Finns det fler där ute som gärna kallar sig kollusor istället för nörd, så gillar ni säkert också föreningen NAFS(k)* och deras genom-tiderna-bästa-inslaget-i-Kalles jul-lista som jag fick från min gode vän ankisten och bloggaren Karl-Erik. Honom träffade jag när han efter att ha läst denna blogg kom från Västerås och hälsade på mig på fiket utanför Solna stadshus där jag sitter och jobbar varje fredag. Det är alltså inte bara politiska inspel och idéer man får där, utan även andra värdefulla lärdomar!

* Vad det betyder? Nationella Ankistförbundet i Sverige (kvack) förstås!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , och annat intressant

3 kommentarer:

Freyia sa...

Ang bristerna i skolan, kolla in min sajt www.animum.n.nu ,mvh susanne

Karl-Erik sa...

Nöjet är helt på min sida! Den korta listan över helt oundgängliga julfilmer:

På julafton: Tomten är far till alla barnen. Lars Norén möter Fanny & Alexanderjulen med katasrofalt roligt resultat!

På juldagen: Ett päron till farsa firar jul. Chevy Chase dröm om en riktig familjehögtid punkteras gång på gång av hans överambitiösa intentioner.

På annandagen: Scrooged - spökenas hämd. Den olidligt dryge och självgode Bill Murray får lära sig inte en, utan flera hårda läxor om vad det innebär att fira jul!

Johanna Graf sa...

Det finns bara en film jag måste se varje jul: Love Actually, det är julfilmernas julfilm. Rekommenderas för alla som vill ha en varm god grötkänsla i magen!