måndag, december 20, 2010

Nördarnas julafton

Efter lördagens köttbulletävling har jag nu hela 4 sorters julköttbullar hemma, och väl rustad för tonåringarnas favoritval på julbordet. Litet sämre går det med julklappsinköpen, speciellt till de två nördsönerna. Eller NERD som vi säger i Solna. De vill bara ha hårda klappar och då helst sådana som finns på Game eller Webhallen. Urtråkigt, om ni frågar mig!

Fast nu handlar det ju om deras julklappar och inte mina. Å andra sidan tycker jag det är så såå trist att köpa julklappar som man inte ens fattar vad de är. "Kataklysm", till exempel. Det är inte, som jag en gång fick lära mig i NO:n i skolan, en plötslig och katastrofartad förändring av jordytan förorsakad av översvämning, jordbävning eller jordskred, utan nån slags spelexpansionpack till WoW. Ja, World of Warcraft alltså; dataspelet. Fast det står inte på önskelistan längre, det kördes till toppnivån redan första veckan efter att det släppts. Suck.

Har du också en nörd därhemma? Här är några tips som gör att du slipper åka och köpa eländet i nån obskyr källarlokal full med svettiga tonåringar som dricker konstiga colasorter:

På Thinkgeek.com hittar du allt för ditt binära barn.
Som till exempel Årets Julklapp Bucky Balls, perfekt för ungar som har svårt att sitta stilla utan att pilla på nåt.
Och varför inte en elgitarr-t-shirt (ja det går att spela på den på riktigt. Högt!) till syrrans ungar? Eller hennes man med rockdrömmar? Eller ett riktigt utfällbart tangentbord till brorsans iPhone för 39 dollar? Eller den ultimata t-shirten till tonårsbruden som är blasé på allt? Den här t-shirten funderar jag på att köpa till mellansonen, som efter att ha frågat hur jag hade haft det på jobbet igår, helt sonika gick in på sitt rum o stängde dörren, innan jag hunnit mer än säga fem ord. Till släktens spädbarn som behöver den rätta binära babytouchen, kan du köpa en vampyrnapp.
Och när du tröttnat på dina datanördar till ungar, kan du driva dem till vanvett med The Phantom Key Stroker, som får deras dator att börja bete sig väldigt konstigt. He he, tjena alla monsterdiggare!

Har du en mattenörd därhemma, kanske Batsheba Grossmans mix av konst och matematik kan vara ett julklappstips? Själv tappade jag hjärnan redan när vi kom till Sinus och Cosinus i gymnasiet, men gillar ändå t ex de här skåphandtagen skarpt. Annars finns också den här pappersvikten av glas, som visar universum, så långt det kan fotograferas med dagens teknik.


HÄR är några andra tips för smarta, eller lata, universitetsstudenter i bekantskapskretsen. Och har du en rockstjärna därhemma, så är ett budgettips att skaffa honom eller henne en egen plektrummaskin, som tillverkar plektrum av vilket klubbmedlemskort eller schysst stycke plast som helst. Har du ont om tid kan du ladda ner en iPhone-app som gör det möjligt för rockhjälten att plugga in telefonen (eller iPaden) till gitarren och mixa låtar med den. Och har han, i likhet med min musikerson, en nostalgitripp på vinylspelare, kan du köpa en vinylplattemaskin, som bränner ned låtar från vilken källa som helst på riktgia vinylplattor. Pris: endast 35 00 papp, men då ingår 10 tomma vinylskivor. Hm... Eftersom det ska böjas i tid, rekommenderar jag även Keith Richards självbiografi.

Skulle dina lekälskande nördar och rockhjältar ha en liten stund eller ett uns intresse för biologi, kan du tipsa dem om denna romantiska gåva till killen/tjejen; Legoringar i silver som går att sätta ihop med partnerns. Klick! Apropå klick förresten; nördar är ju ofta fumliga, speciellt i närheten av tjejer. Tips din nörd om att han kan ge tjejen ett underklädesset med magnetlås i julklapp! Slutfumlat med BH-band! Är man inte fullt så romantiskt lagd kan man kanske rädda äktenskapet med en filt som tar bort lukten från fisar. Jo det är sant, den finns; gjord av samma material som militären använder för skydd mot kemiska vapen!

Är man nördig om man gillar katter? Kanske, eller inte...? Men h, jag tar med ett par tips även för släktens kattälskare. Varför inte köpa en kattdammsugare. ja, man lär även kunna dammsuga upp hår direkt från sådana där läskiga långhårskatter med den. Risken finns dock att katten blir din eviga fiende efteråt. Vill du gulla med kissen kan du istället skänka den ett katt-lekhus. Finns i olika former, t ex denna stridstank. Det tycker den säkert är roligt. Eller inte. Är du för mätt och lat efter all julmat för att leka med katteländet, så kan du köpa den här lekmaskinen, som skickar en laserstråle litet planlöst runt rummet för katten att jaga.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , och annat intressant

2 kommentarer:

Spiff sa...

Som gammalt mods/punkare/rebell önskar jag mig fortfarande Keith's dödskalle-ring varje jul. Men är nog lite för konventionell/feg/traditionell för att verkligen våga ha den...
Nåväl, Polo Ralph Lauren har ett par nästan lika coola manschettknappar i silver med dödskallen för några tusen, dem skall jag ha nästa jul om jag så skall köpa dem själv...

Johanna Graf sa...

Kolla in Alexande McQueens design, han har mycket cooltpå samma tema! Eller Alexander Wang...