torsdag, november 11, 2010

Undrar hur många som blir kvar?


Mona Sahlins besked att varenda kotte i partiledningen bör ställa sin plats till förfogande är bra och nödvändigt. Tyvärr kommer nu en massa personer ägna sin tid och kraft åt personstrider istället för omvärldsstudier och förnyelse. Men det är också bra, för då har vi åtminstone en utmärkt indikation på vilka som INTE borde ingå i partiets ledning.

Det är svårare att hitta sådana som BORDE ingå i ledningen för en ny och modern socialdemokrati. Men jag har två tips att förmedla:

Det första kommer från Rebella:

"Titta på vilka i partiledningen som tar ett aktivt ansvar för ett öppet och konstruktivt förändringsarbete. Det är dessa individer, och bara dessa individer, som ska få glädjen att bli nominerade på nytt. Om man inte visar medlemmarna att man tar sig an socialdemokratins utmaningar med lika delar entusiasm och allvar, ja då finns det många många andra som bara väntar på möjligheten att bidra till partiets nytändning."

Jag håller med. Ut med dem med en glödhet telefon i ena handen och ett tummat exemplar av Fursten i den andra och in med dem som inte har tid att svara i mobilen för att de är ute och diskuterar framtidsidéer med medborgarna!

Det andra tipset är från mig och handlar om omvärldskoll. En indikation på det är:

a) i vilken utträckning personerna i fråga haft andra uppdrag och jobb än politiska i sitt liv.

b) hur många vänner de umgås med som inte är partiaktiva i socialdemokraterna.

Säg att man till exempel skulle ha som krav att personerna som ska representera en modern socialdemokrati ska ha haft andra jobb än politiska i minst halva sitt vuxna liv och att minst hälften av deras vänner ska vara icke-sossar. Undrar hur många som då blir kvar?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , och annat intressant

Läs även DN och SvD och Expressen och Aftonbladet och Jinge