måndag, oktober 25, 2010

Slopa familjerådgivningen och satsa på egenterapi


Ska man vara ihop med någon innan men vet riktigt vem man är och vad man vill? Sånt funderar, eller borde tonåringar fundera över. Men borde inte ett parti som med viss framgång levererat tillväxt sedan 1889 ha rett ut den biten innan de förlovade sig med Mp och V?

Idag läggs det som kan bli den sista budgeten från det rödgröna samarbetet. SvD har tidigare spekulerat kring kring mp:s signaler att bryta förhållandet. SvD:s ledarsida gottar sig förstås. Men jag är inte säker på att det är så illa att ta sig en rejäl funderare kring de där existentiella frågorna nu. Många par går i familjerådgivning så här på hösten, inte minst sk "nya familjer" där romantiska semesterdrömmar krockat med verklighetens alla styvbarn. Men de rödgröna har inte ingått nåt frivilligt äktenskap av kärlek till varandra, utan ett arrangerat äktenskap framtvingat av grannen på andra sidan häcken; blockpolitiken och Alliansen.

Miljöpartiets behov att sätta sig för sig själva i kammaren och grubbla över framtiden gäller förstås också socialdemokratin, skriver Peter A. Ja, en rejäl omgång individuell terapi är en bra grund att ha innan man går in i ett förhållande. Utan en inre trygghet och en egen kompass hjälper det föga med några sittningar hos familjerådgivarna.

Men det finns en sak man kan göra under tiden den där jobbiga terapin pågår, och det är att vara rädd om sina vänner. Inte stänga av telefonen och sätta sig under täcket och navelskåda som många ratade gör. Därför har jag ett praktiskt tips, som jag fick via en ny partimedlem. I artikeln På kundens hemmaplan skriver SvD om hur mobiloperatören Tre låtit några anställda från den vanliga kundtjänsten bli företagets ansikten på Facebook. Där kan de ge den vanliga supporten och kundtjänsten, men kunderna kan också delta aktivt, komma med tips och bidra tillutvecklingen av tjänster och produkter. Vad sägs om en sådan medlemsservice och möjlighet till daglig kontakt från socialdemokraterna? Visst finns partiexpeditioner, men hur många hittar dit? Tänk vilken möjlighet till snabb tvåvägskommunikation, som i sin tur bäddar för bättre vidareförmedling, när man läst eller sett nåt om politiken man vill ha svar på.

Som det gamla ordspråket lyder: För att få vänner, måste man vara en själv.

Så, glöm inte bort att ta hand om alla nya medlemmar och wannabes, mitt i krisande och navelpillande!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , och annat intressant