torsdag, maj 06, 2010

Plötsligt behöver även Haga slottsruin spärras av...?!

Glöm lek här, framtida generationers barn!
Igår var jag på debatt om instängslingen av Hagaparken inför Victorias och Daniels flytt. Många har blivit upprörda när de sett hur mycket av parken som nu stängslas in, av säkerhetsskäl. Det är nog ingenting mot hur upprörda folk kommer bli nr de ser att även den gamla slottsgrunden (slottsruinen i folkmun) kommer att stängslas in, "av säkerhetsskäl". Statens Fastighetsverk meddelar på sin hemsida att slottsgrunden ska spärras av. På deras eget fikonspråk låter det så här:
"
Av säkerhetsskäl kommer slottsruinen (Haga slottsgrund) och den nuvarande bryggan att vara skyddsobjekt och därmed inte tillgänglig för allmänheten. Ruinens stup, som på vissa ställen uppnår 5-6 meter, är sedan tidigare försett med ett mindre staket för att förhindra olyckor och kommer nu liksom bryggan att kompletteras med en mer permanent inhägnad."

Hur det kan komma sig att detta inte ansetts nödvändigt förrän Victoria och Daniel ska flytta dit förklaras inte. Är de rädda att det nygifta paret ska drulla ner där eller?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , och annat intressant

3 kommentarer:

Dagge sa...

Låg nivå, som S-väljare skulle jag istället vilja höra vad ni vill göra och inte vad andra gör fel hela tiden, är det för mycket begärt?

Johanna Graf sa...

Vi vill ha republik.

JohnL sa...

Håller med dig fullständigt. Just denna del av avspärrningarna gör att man blir lätt vansinnig..