måndag, november 19, 2007

Aha, är det därför bärbara datorer inte är bra!

E24 Prylar får jag äntligen veta det sämsta med bärbara datorer. Sajten har i sin tur hämtat artikeln från Amerikanska Computerworld, så det måste varit ordentlig nyhetstorka på redaktionen.

Listan ser, något kortad, ut så här:
1. Dålig batterilångd.

2. Får smällar och går sönder.

3. Svåra att laga.

4. De stjäls och glöms kvar i taxibilar och på flygplan.

5. De är osäkra. Det är lättare att hacka sig in i ett trådlöst nätverk än ett nätbundet.

Man kan ju aptera samma tankegång på bilinnehav. Vad jobbigt det blir att ta ut den ur garaget, då måste man hålla på och tanka den och så kan man ju krocka!

Den som är rädd för stöld eller skada kan ju teckna en försäkring, eller skaffa en Toughbook. 7-serien lär tåla att tappas från 76 centimeters höjd. Det hade dock inte räckt när barnen börjar bråka om min bärbara...

Min jobbdator är så populär hemma att jag har fullt schå att kunna använda den själv. Helt plötsligt duger varken Gamla eller Nya stationära datorn. Nej, nu ska det lyssnas på musik i sängen eller kollas saker på nätet samtidigt som man sitter framför TV:n och då måste man bara ha mammas jobbdator. Mina främsta argument mot bärbara datorer är därför istället:

1. De är plötsligt försvunna när man behöver dem och man har ännu inte verkställt hotet att skruva bort toalåset. Där inifrån hörs nu klappret från tangenter medan man står maktlös utanför med den där bråttom-jobb-uppgiften.

2. Laddningssladden ligger under någon klädhög i något barns rum så att man inte kan hitta den när meddelandet "Kritisk batterinivå. Du bör omedelbart byta till nätdrift för att inte förlora data" kommer upp på skärmen.

3. Man riskerar att bli okoncentrerad på konferenser och i umgänget med vänner på krogen eftersom man så lätt råkar fiska upp datorn ur väskan bara för att kolla ett par saker.

4. Eftersom man måste bära med sig datorn om man skulle behöva kolla ett par saker, blir man helt sned i ryggen av allt kånkande.

5. Eftersom man blivit sned i ryggen av allt kånkande kan man lätt få för sig att lämna den tunga väskan i bilen och där kan den bli stulen.

Ja, det är ett elände med dessa bärbara datorer.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , ,

Inga kommentarer: