torsdag, maj 15, 2008

Nytänkande

När socialdemokraterna förlorade valet och satte de sig ner för att tänka om och tänka nytt.
Som allting när en stor rörelse gör nåt gjordes det grundligt och tog tid.
Det blev rådslag ända ut i minsta partiförening.

Samtidigt inne i Regeringskansliet var de nya moderaterna ystra som kalvar på grönbete,
hade storätargille i visthusboden, sänkte skatter och trygghetssystem för brinnande livet.
Mellan tuggorna, spottade de ur sig kritik mot Mona Sahlin, som "inget gjorde".
(När de inte kallade henne för röd diktator eller jämförde henne med nazisterna...)

När så sossarna presenterade 124 konkreta förslag för fler jobb på jobbtoppmötet i måndags,(och inte fler i billigare jobb, som moderaternas havererade jobbpolitik),
ja då kom gnället: "sossarna snackar ju bara om vad ni gjort och vad ni vill göra, men ni gör ju inget".

Samtidigt satsar dessa moderater nu fyra desperata miljoner (4 miljoner kronor!!!!) på en annonskampanj i tunnelbanan där de, jag citerar, vill berätta vad de gjort och vill göra!

Uttrycket "nya moderaterna" förekommer flitigt, och nu börjar jag bli allvarligt förvirrade på det där ordet "nya". Är det ytterligare en omgång "nya" moderater som nu ska lanseras? De som var "nya" i valet 2006, har de blivit gamla nu? Och vad händer med de gamla moderaterna då de som var nya inte är det längre? Hur länge kan man vara en ny moderat? Finns det något bäst-före-datum?

Ja, det finns det verkligen, om ni frågar mig.

Om de får brist på idéer finns det 124 stycken här.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , , ,

1 kommentar:

Unknown sa...

Det här angreppssättet är bra. Insamling av fakta och ideer följt av en analys. Om det sedan följt en syntes vet jag inte men hoppas på det. Ett större antal åtgärder (124) läggs fram som förslag att göra sakernas tillstånd bättre.

Det här är "Old school". Den läst Tage Erlanders memoarer, vilket vore obligatoriskt i skolan (den måste väl någon gå i taket på). I alla fall där får man en inblick hur man bygger upp ett samhälle på bästa möjliga sätt.

Ett förhållningssätt som innebär ge förslag som innebär en förbättring utifrån det vi har idag är ett vinnande koncept. Låt de andra göra bort sig genom att tala om vad dumma ni är, snälla stå över "pajkastningsnivån" En och annan besk kommentar kan dock vara på sin plats.

Så dystert det har varit det senaste, nästa kommentar kommer tankarna baseras på filosoferna Alfred E Neumann och hans polare Don Martin. Jag läste in mig på dom vid 13 års ålder. Bäva inför detta faktum.