fredag, juli 25, 2008

Pride är den nya julen


Visst kan man sucka litet trött åt den hopplöst intoleranta och bakåtsträvande kristdemokraten i SL:s styrelse som ylar att det är "djupt olyckligt" att SL hyllar Pride med att flagga med regnbågsflaggan på alla Stockholmsbussar under festivalveckan.

Det framgår inte riktigt av artikeln om hans kritik går ut på att det är olämpligt att flagga med andra flaggor än svenska flaggan och EU-flaggan, eller om det stora felet som begåtts består i HUR beslutet tagits, via styrelsens initiativ istället för direkt av SL:s VD, som egentligen är den som ska klubba sådant.

Bägge är väl ändå kvalificerade svepskäl. Visst finns det flaggfanatiker, det har vi själva fått se prov på här på ön, där vi varje midsommarbrukar flagga med en ny nations flagga, bara för att det är kul. Folk blir vansinniga, särskilt det året då vi sydde upp en ny svensk flagga, i äkta flaggtyg, fast med ett annat fint mönster än det gamla vanliga tråkiga korset. "Får man inte göra, inte bra, umpa-pa"...

Men jag tror varken att det är de Heliga Flaggtraditionerna eller den eventuella förbrytelsen mot styrelsens delegationsordning som stör den gode kristdemokraten. Det är den gamla vanliga skräcken för Familjens och Samhällets Upplösning. Att de alltid går igång på sånt, de gamla trötta kådisarna, det slår tamejsjutton aldrig fel.

Men å andra sidan, man kan också garva litet åt alla företag som är så otroligt heta på att få vara med och sponsra Pride. Är man inte med finns man inte, liksom.

Nu senast läste jag om Brandförsvaret och Räddningsverket, som hade kastat sig på tåget med motivationen "är man inte med så är man nästan emot". Jag tror vi får bygga ut Stockholm ordentligt när alla tusentals statliga verk, föreningar, organisationer och företag desperat vill hänga på. Och hur svårt ska det inte bli för alla att välja plats i tåget; -Få se här nu, jag är ju reumatiker, anställd på Ericsson, orineterare, svägerska med en flata och med i TCO, vilken banderoll ska jag tåga under?

Det är som om Pride blivit den nya julen. Varenda jävel ska önska God Jul med en annons i tidningen, ordna ett julbord, ha några specialerbjudanden eller skänka pengar till något gott ändamål, annars är man värsta julhatar-Mr Scrooge.

Visst är HBT-befolkningen en stor andel av konsumenterna, sisådär en 10 procent, och visst gillar jag själv också om de lokala företag jag handlar av har schyssta värderingar, men jag tror inte att varken bögarna, flagtorna, transorna eller jag byter bolag bara för att sopbilen inte flaggar med regnbågsflaggan under Prideveckan. Och det finns faktiskt mer intressanta montrar att besöka i Tantolunden än Vattenfalls.

Men äsch, lyssna inte mitt gnäll, jag är nog bara sur för att jag är borta från stan under Prideveckan och själv inte kan vara med och fira julafton.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

"Visst är HBT-befolkningen en stor andel av konsumenterna, sisådär en 10procent"

Vad har du fått det ifrån?
Ref. är alltid bra...

Ps. Att C Wennerholm,
själv öppet bi, har tagit beslutet om flaggorna tycker iallafall jag ställer frågan om han brutit sl:s policy av egna skäl? Ds.

Lennart Nilsson sa...

...precis som det var svenskar som bestämde att man skulle flagga med svenska flaggor? Jag önskar att man flaggade med det vackraste som finns, men det lär väl inte hända även om Maria Wallhager eller Lasse Salminen blev SL-ordförande...

Anonym sa...

...Homo, Bi...Trams! Jag väljer Jultomten alla dar i veckan!
/Nisse

Anonym sa...

Nu var det väl i allsindar inte på CWs initiativ det blev prideflaggning. Jag har då hört från säker källa att det krävdes rätt många påtryckningar och frågor i landstingsfullmäktige från - tja gissa villket parti. Jo (s)! - Såklart - innan CW lät sig rubbas. Så för att enväldigt ha handlat i egen sak kan han nog inte beskyllas för faktiskt.

Men som vanligt behövdes det sossar för att något skulle hända...

vi lovar att öppna dina klappar oxå, Johanna...

Niclas sa...

"Det är som om Pride blivit den nya julen. Varenda jävel ska önska God Jul med en annons i tidningen, ordna ett julbord, ha några specialerbjudanden eller skänka pengar till något gott ändamål, annars är man värsta julhatar-Mr Scrooge."
Snacka om att det här kommer döda Pride som opinionsbildning.

Lobo sa...

Måååna och alla andra rädda politiker känns enbart patetiska när dom lägger sig platt för en liten intresse-organisation som HBT-rörelsen..
PK så man spyr..