söndag, juli 13, 2008

Ur led är naturen

Katten, som aldrig sett utsidan av en lägenhetsdörr i sitt liv, är för första gången med på landet. Hon tycker inte om det. Inte alls. Och vi som hade glatt oss så. - Snart ska du få komma ut på landet lilla kisse, då blir det skoj! Högt gräs att smyga i, vind i näsborrarna och möss att fånga!

Men tji fick vi. Hon håller sig helst inomhus, tills behoven henne att gå ut på trädäcket framför huset där vi varit ohyfsade nog att ställa hennes låda. Måste hon av någon anledning ut i gräset ser hon ut så här.



















Linkar fram på tre ben som om grässtråna gjorde ont. Sädesärlan som byggt bo på sjöbodens tak blev först panikslagen när den fick syn på henne, men hånar henne nu öppet. Gör små störtdykningar mot henne, sätter sig på någon meters avstånd och snattrar högt. (Se röda ringen på bilden.) Katten jamar klagande tillbaka, linkar sedan tillbaka till tryggheten inomhus.














Precis som tonåringarna, som kan sitta framför TV:n,/videon/DVD:n/datorn/Wii/Playstationspelet så länge solen lyser utomhus, för att framåt nattkröken när jag går och lägger mig, vakna till liv som små vampyrer. Då går de och länsar kylskåpet, hälsar på någon polare i byn eller får för sig att leka med katten, som ju också är ett nattdjur. När de slutligen brakar i säng framåt halv sextiden på morgonen vaknar förstås jag, sådär nätt och jämnt utsövd att det är svårt att somna om. Men då finns ju alltid ljudbokstricket. Till en sådan somnar jag garanterat som en stock.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi skulle bara vara tillfälliga husse & matte, men katten blev kvar! Känner igen att vi trodde det skulle vara kul för Missan att komma ut på landet och det var det, men trots att hon var ute hela dagarna gick hon till en början hem när det var dags för lådan! Blev annat efter en tid...

Nu för tiden är hon permanent bondkatt, men som gammal kastrerad dam är det inte så roligt att vara ute och komma i kurr med yngre förmågor. Hon går ut med oss och håller sig sedan gärna inomhus, trots att dörrarna alltid står öppna.
/Mjau

Anna, Fair and True sa...

Katter är så säregna! Men samtidigt så söta :)