lördag, juli 12, 2008

Man måste inte åka luftballongTid är pengar heter det ju, men på sommaren finns det gott om tid som inte är pengar. Jag tillhör iallafall inte dem som använder det trådlösa modemet för att sitta i sommarstugan och göra blankningsaffärer.


Men en viss press finns där ju. De där korta semesterveckorna är värdefulla och måste utnyttjas till max. Nu har halva min semester passerat och jag beter mig som i värsta mid life crisis-en. (Vilket jag kanske gör? Också?) Vi har ju inte hunnit lägga krabbnät än! Och inte gå på Liseberg. Och inte... hjälp! Inte blir det bättre av att jag läser någon flåshurtig krönika om att man borde skriva en lista på vilka saker man skulle göra om man bara hade tre månader kvar att leva. Och sedan tillämpa den genast, för vem vet hur länge man har kvar att leva egentligen? Man kan ju få en blixt i huvudet imorgon. Krönikören avslutar med att lova sig själv att genast boka den där ballongturen över Stockholm.

Fan, jag blir bara stressad. Jag tror jag sätter mig och löser DN:s lördagskryss istället.
Men ikväll, då ska jag lära mig dansa salsa!

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Martin sa...

Jag har ju sagt att du borde ta längre ledigt alternativt jobba från Göteborg ett par dagar.

A andra sidan verkar ju Liseberg i år vara så där när det nya är Evert Taubes värld och en cykelattraktion (?).

Så det kanske är bättre att dra tillbaka till 08 ändå?

mats sa...

Pga ytterst urusel Internet-tillgång har kommentarerna från min sida varit få den senaste tiden och kommer att vara så ytterligare en tid. Förmodligen noteras denna kommunikationstekniska ofullkomlighet med stor tacksamhet men I'll be back. Dock, först ett par saker.

Jag rekommenderar ett steg längre än vad Martin ovan rekommenderar. Flytta till Göteborg (eller i närheten) och ta över efter Göran J., jag vet inte när han känner för att pensionera sig, en viss överlappning kan vara bra.

Mid-life-crisis-tips:
Terapi för 46.9 åringar som säger sig har mid-life-crisis.
Tänk på din familj, vänner och bekanta. Tag fram penna och papper.
Om du är högerhänt fatta pennan med vänster (vice versa om du är vänsterhänt, om du lika "hänt" så välj den hand du ritar och skriver minst med.)
Nu skall du rita din familj, vänner och bekanta som djur, du tänker ut vilka djur som passar in bäst på varje individ. Dessutom skall du rita djuren upp och ned.
Hur gick det?
Du kan scanna in bilderna och sen kan du få hjälp och analysera dem.

En annan möjlighet kan erbjudas (som jag tänkt ut för en tid sedan) om du svarar på ett av mina boktips (i enlighet med önskemål i ett inlägg av dig för någon vecka sedan), svaret måste avse det av tipsen som jag har tänkt mig (för det här ändamålet) så det kan alltså bli tre försök innan det blir rätt. Då kommer alltså ett förslag som kan vara mycket lustfyllt, underhållande och givande men det kräver engagemang. Jag kan redan nu meddela att resultatet av ovanstående kanske något kryptiska meddelande/erbjudande kommer kanske att nå offentlighetens ljus om sisådär tidigast 6 månader. det kan eventuellt ta 122 månader vi se får se tiden an. (Oh, vad spännande jag kan knappt bärga mig.)